Spletni nakup: S klikom do dizajnerskih kosov

Spletno nakupovanje postaja vedno bolj koristno in zabavno početje. Obišči svetovne butike modnih prestolnic, kot so Pariz, Milano, New York, London in Los Angeles kar iz domačega fotelja. Tam boš našla vse dizajnerje, ki v tem trenutku kaj pomenijo...

8. 2. 2012

Next.co.uk

Iskanje pravega kosa je lahko dolgotrajen proces, zato na spletni strani Next ponujajo možnost iskanja na več načinov: kot trend, kot novost, kot znamko, kot artikel in kot namembnost.

Spletna stran ponuja oblačila za vse starosti. Izbiraš lahko med žensko, otroško in moško modo, pri katerih hkrati najdeš tudi več namigov, ki te hitreje popeljejo do želenega: barva, velikost, cenovni razred itd.

Prav tako je stran namenjena nakupu izdelkov za dom, daril in elektronike. Skoraj vse, kar potrebuješ, na enem mestu.

Poštnina: 5 evrov; dostava je trenutno brezplačna; čas dostave: od 3 do 4 delovne dni

MyTheresa.com

Ko je Pariz predaleč, lahko preprosto odpotuješ na naslov MyTheresa.com. Najbolj zaželeni modni kosi, ki veljajo že za kultne, so le klik stran. Balenciagina torbica, salonarji Jimmy Choo, hlače Acne, bluze Givenchy ali torbice Fendi.

Edina ovira so neskončno visoke cene, vendar ne spreglej letnih akcij brezplačnega pošiljanja. Tako so lahko nekateri izdelki iz kolekcij znižani kar do 70 odstotkov.

Stroški dostave: 19 evrov, čas dostave: od 1 do 3 delovne dni.

Stylebop.com

Najzahtevnejši okus bo potešila spletna trgovina Stylebop.com. Za to bodo poskrbela zveneča oblikovalska imena od Balmaina, Celine in Helmuta Langa do Michaela Korsa, Versaceja in Toma Forda.

Za dodatno inspiracijo je na voljo stran z izdelanimi stajlingi, klik na želeni videz pa omogoča nakupovanje posameznih kosov oblačil, obutve, torbic, modnih dodatkov in perila.

Stroški dostave: 15 evrov, čas dostave: 2 do 3 delovne dni. Vsi drugi stroški so vključeni v nakupno ceno.

Farfetch.com

Spletna trgovina Farfetch ovezuje najboljše svetovne butike modnih prestolnic, kot so Pariz, Milano, New York, London in Los Angeles, ter tako zagotavlja izjemno širok spekter oblikovalcev ter znamk na zelo preprosti in pregledni spletni strani.

Večino bo verjetno najbolj privlačila povezava na stran razprodaj, kjer si lahko privoščiš dizajnerske kose tudi do 75 odstotkov ceneje.

Stroški poštnine so odvisni od teže naročila. Če bo naročilo tehtalo več kot 8 kilogramov, boš morala doplačati. Vendar se kljub takim pogojem splača kupovati, saj imajo velikokrat različne akcije in popuste.

Asos.com

Spletno stran so lansirali istega leta kot Net-a-porter in je tudi podobno uspešna. Ponuja svoje kolekcije in tudi druge znamke, ima pa celo lastno haute couture linijo z imenom Black collection.

Fino je tudi, da se da na njihovem spletnem iskalniku nastaviti vse kategorije naenkrat, od tega, kakšno barvo iščeš, do cenovnega ranga, ki si ga lahko privoščiš.

Še večja prednost je, da po vsem svetu robo dostavljajo brez poštnine, tudi k nam, v Slovenijo. Standardna pošiljka prispe v 3 delovnih dnevih.

Net-a-Porter.com

Ena izmed najbolj uspešnih nakupovalnih modnih strani. Net-a-Porter je na trgu že več kot desetletje in nič ne kaže, da bi bila kaj manj uspešna, saj jo vsak mesec obišče kar tri milijone ljudi.

Na njej boš našla vse dizajnerje, ki v tem trenutku kaj pomenijo, od Thakoona in Christopherja Kanea do Donne Karan in Marca Jacobsa.

Ob registraciji te po želji tedensko razvajajo z modnimi novičkami in trendi. Strani ne spreglej med letnimi popusti. Hitra dostava, odlična skrb za stranke, lepo pakiranje, same pohvale.

Ekspresna dostava: 25 evrov, čas dostave: od 1 do 2 delovna dneva, standardna dostava: 15 evrov, čas dostave: od 2 do 5 delovnih dni.

Harrods. com

Težkokategornik britanske monarhije, kultna londonska veleblagovnica s tradicijo. Ni ga čez Harrods, naj gre za visoko modo, vrhunsko kozmetiko ali njihovo trgovinico z okusnimi in pregrešno dragimi delikatesami.

Prek spleta lahko kupiš večino stvari, ki jih imajo v trgovini, tudi razna domiselna darila in 'ekskluzivo', ki je narejena samo za Harrods, pa seveda moško, otroško in žensko modo, čevlje, torbice, nakit ter dodatke. In celo čokoladice ter kristal.

Stroški dostave: 20 funtov, čas dostave: od 5 do 6 delovnih dni.

Matchesfashion.com

Širok izbor oblačil, obutve in modnih dodatkov, tako ženskih kot moških. Na uvodni strani te pozdravijo fotografije 'fešonistk' z ulice in modnih pist, ki narekujejo modne trende in na katere se navezuje izbira na povezavi.

Emanuele Alt za pariški šik in Diane Von Furstenberg za sofisticiranost v ritmu New Yorka. Z Matches je najbolj ekskluzivna moda na dosegu roke, pa še dober izgovor je, da napolniš svoje stanovanje s prelepimi pošiljkami.

Stroški dostave: 25 evrov; čas dostave: 5 delovnih dni.

Fashion Days.si

Fashion Days, slovenski nakupovalni klub, ki prinaša kolekcije najbolj priznanih oblikovalcev v omejenih količinah in neverjetne ponudbe počitniških aranžmajev, oboje po neverjetnih cenah!

V njihovi spletni izložbi boš našla znamke, kot so Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Calvin Klein, Benetton, Esprit, Levis, Miss Sixty, Energy, Guess, Lacoste, GAP, Adidas, D&G in še številne druge. Modne, ekscentrične in vedno izvirne podobe. Omogoča dostop le registriranim članom.

Član lahko postaneš s povabilom drugega člana ali tako, da se postavite v čakalno vrsto. Obvestilo o prihajajočih akcijah prejemate na e-naslov. Znižanja tudi do 70 odstotkov.

Čas dostave: od 3 do 5 dni.