Spletni butik

Za nepoučene: v eni roki držiš miško, v drugi kreditno kartico, klikaš, mečeš v bistveno manjši nakupovalni voziček kot v pravi trgovini in neusmiljeno zapravljaš (še raje, če kreditna kartica ni tvoja).

4. 8. 2011

Temu se reče nakup iz naslanjača.

Če te bo zasvojil, boš morala skakanje po trgovinah nadomestiti s kakšno drugo vrsto telovadbe.

Oblačila&Co.

www.yoox.com

Yoox je spletna trgovina s konceptom: na njenih ‘policah’ boš našla oblačila, obutev, modne dodatke, knjige, zgoščenke, dizajnerske predmete in drugo. Tu lahko kupiš tudi modele prejšnjih sezon za bistveno nižjo ceno. Pa ne le to: lista dizajnerjev je nepregledna, lahko si kupiš tudi kakšen že rahlo zaprašen, a zato končno dostopen Gaultierjev kos.

www.victoriasecret.com

Najbrž je tvoja prva asociacija na to znamko spodnje perilo, a njihova on-line trgovina ponuja na primer tudi najbolj seksi poletne oblekice iz džersija. ‘Na-klikaš’ lahko tudi kopalke, pižame, kozmetiko ...

www.psyche.co.uk

Angleška moda se ti ponuja iz tega rahlo ‘dark’ angleškega spletnega butika. V njem najdeš znamke, kot so Mulberry, Ted Baker, Rock and Republic, Pepe Jeans, Buddhist Punk, Religion, Juicy, Levi ’s, Wolford, French Connection ... Bodi pozorna na cene – te so v funtih, zato imej pri sebi kalkulator.

www.glam.it

Predstavljaj si zelo dobro založen La Perlin butik, kjer te stalno razvajajo z razprodajami. Skupina La Perla obsega več linij: La Perla, La Perla Black label, La Perla Glamour, Malizia, Occhiverdi in Grigio Perla za tvojega dragega. Pod temi znamkami najdeš tudi najbolj nenavadne modne dodatke iz usnja, perja in različnih kovin, čudovite čevlje in oblačila, vse kot nalašč za vroč večer in še bolj vročo noč v dvoje.

Čevlji

www.converse.com

Redko katera med nami ni nora na allstarke. Pri nas je izbor modelov bolj ubog, na Conversovi spletni strani pa najdeš čisto vse: takšne s pikami, srčki, sadjem, lobanjami, tatuji, črtami, kariraste, usnjene, lakaste, visoke, srednje, nizke ... lahko pa si naročiš celo svoje, unikatne, ki jih izdelajo po tvoji zamisli in seveda – pošljejo jih samo tebi.

www.prettyballerinas.com

So ti všeč balerinke? Jaaa??? Na tej strani dobiš sto in več čudovitih modelov vseh oblik, v vseh barvah in vzorcih, ki se imenujejo po največjih fatalkah s filmskih platen: Audrey, Brigitte, Ava, Marylin, Sophia, Isabella ...

www.irregularchoise.co.uk

Zdelo se ti bo, da si vstopila v pravljično deželo čevljev za odštekane in vesele cosmo bejbe. Čeveljci Irregular Choise prej kot v trgovine sodijo v muzej. Ob njih ne boš ostala hladna: ali te bodo obnoreli ali pa jih boš sovražila, sicer pa nam je ptička prišepnila, da so prišli tudi že v Ljubljano ...

Nakit

www.tarinatarantino.com

Ta naslov sem hotela sprva zadržati zase, a vas imam preveč rada. Po uradnih in neuradnih podatkih je Tarinin nakit trenutno zvezdniški nakit številka 1: Cameron Diaz in J.Lo baje niti spita ne brez njega. Če obožuješ okusni kič in mačkico Hello Kitty, bo to tvoja najljubša spletna trgovina. Edina težava je vrtoglava cena, ki jo Tarina zaračunava za svoje storitve, zato namig: velik izbor njenih kosov dobiš tudi na e-Bayu.

Očala

www.giarre.com

Bi bila rada videti pametnejša? Šala. Domač opis te internetne trgovine je ‘ni, da ni’. Tu najdeš praktično vse znamke (od Alaina Miklija do Viviene Westwood), modele, korekcijska in so-nčna očala, vse tipe stekel, kompleten servis (virtualni optik te ob naročilu povpraša po dioptriji, razmiku med očmi, željah glede stekel – kakovost, material, barva, premaz ...) in malo morje nasvetov za kupovanje inteligenčne proteze. In še najlepša novica: na razprodaji so 50 odstotna znižanja tudi za najboljše modele (in ne le, kot smo vajeni, tisti za naše babice).

Če ti zmanjka leč

www.080-1-lece.si

Na tej strani si lahko na domači ali službeni naslov naročiš svoje leče. Izpolniš le obrazec, pa ti jih v najkrajšem času dostavijo na želeni naslov, ali pa jih pokličeš kar na brezplačno telefonsko številko 080-3332 in oddaš ustno naročilo. Dotakni se roba strani

Kozmetika&Co.

www.maccosmetics.com

MAC je kozmetika vizažistov, a ti, ki vsak mesec pridno študiraš nasvete naše Nike, si že gotovo prava profesionalka. Zaljubila se boš v njihove proizvode za kožo, profesionalne pripomočke za nanos ličil in čudovite senčke za veke.

www.missgroovy.co.uk

To ni internetna trgovina, ampak neke vrste urgenca. V njej dobiš samolepilne trakove, s katerimi bolj minimalistične oblekice pritrdiš na kožo (brez teh si zvezdnice ne upajo na rdečo preprogo, da ne bi kaj pokukalo ven), samolepilne modrčke za najbolj lahke poletne oblekice, tisoč in en trik, kako biti popolna (bleščila za polne ustnice in podobno). Hvala bogu!

www.thebodyshop.com

Vse imamo rade kakovostno naravno kozmetiko, a če ta povrh vsega še diši po sočnem sadju, se ji težko upremo, naši obredi v kopalnici pa se spremenijo v užitek vseh užitkov.

Nad 18 let

www.goodvibes.com

Po našem mnenju je to najboljša internetna stran za odrasle, ki se še vedno radi (ali zdaj še raje) igrajo. Ponudba spolnih pripomočkov na tem naslovu je nepregledna, navdušili pa te bodo tudi novi dizajni – te igračke so vedno bolj podobne daljincem in raznim dekorativnim predmetom za na klubsko mizico in ne spolnim pripomočkom. Poleg on-line trgovine te bo ta stran razveselila tudi s tisoč in enim nasvetom za bolj še spolno življenje (npr.: Kako ga pravilno našeškati), blogi, podatki o literaturi ... Aaaah ...

Alja Maček