Šoping iz naslonjača po tujih spletnih straneh

Seveda vemo, da imaš spletni šoping naštudiran do zadnjega klika, a si v nadaljevanju vendarle  oglej naš tokratni izbor, morda pa se v njem najde kakšen, ki si ga zgrešila.

Šoping iz naslonjača po tujih spletnih straneh (foto: profimedia) profimedia
18. 2. 2014

Že poznaš ...

Tako kot večina spletnih strani, ki ponuja kakovostna oblačila po nižjih cenah, je tudi spletna stran Dress for less outlet dizajnerskih oblačil. Ponujajo res širok nabor blagovnih znamk, od tistih bolj športnih do zvenečih oblikovalskih imen.

Kupuješ lahko žensko, moško in otroško modo, spodnje perilo, velika pa je tudi izbira modnih dodatkov (nakit, torbe, ure, očala ...) in obutve. Dostava je hitra (2–3 delovne dni), strošek pa znosnih 9,90 evra. Možno je plačilo prek PayPala ali z vsemi glavnimi kreditnimi karticami (Visa, Masetrcard, American Express). Če z izdelkom nisi zadovoljna, ga lahko vrneš v dveh tednih, denar pa ti nato na tvoj račun povrnejo v dveh ali treh tednih.

Spletna stran, ki se lahko pohvali z brezplačno dostavo po vsem svetu, je vse bolj priljubljena tudi pri nas. Ponuja celo vrsto modnih blagovnih znamk, ima pa tudi svojo lastno kolekcijo (oz. več različnih kolekcij, celo nosečniško) po zelo zmernih cenah. Vedno so na voljo tudi znižani izdelki, kjer posamezne kose lahko dobiš tudi do 70 % ceneje. Plačilo je možno z vsemi glavnimi plačilnimi karticami ali prek PayPala, možen pa je tudi nakup darilnega bona v poljubni vrednosti. Blago ti dostavijo v 9 delovnih dneh.

Angleška blagovna znamka, ki ima za Slovenijo celo posebno spletno stran, je zaradi pestre izbire oblačil in hitre dostave vse bolj priljubljena tudi pri slovenskih spletnih nakupovalcih. Ponujajo modo za vse starosti, tudi otroško, pa seveda dodatke za dom, od posteljnine pa do jedilnega pribora. Dostava je ob naročilu nad 20 EUR brezplačna, predvsem pa vedno zelo hitra (2–3 delovne dni). Plačila s plačilnimi karticami ali prek PayPala.

Legendarno ameriško blagovno znamko že nekaj časa lahko brez problemov naročaš prek spleta. Ponujajo široko paleto oblačil za ženske, moške in otroke, pa tudi oblačila za nosečnice. Tedensko ponujajo različne akcije ali znižanja na določene kolekcije, ki veljajo le nekaj dni ali celo le 24 ur, včasih tudi brezplačno dostavo. Plačilo je možno z Mastercardom ali Viso, poštnina pa je znosnih 6 evrov. Izdelke dostavijo hitro, v 2–3 delovnih dneh.

Varnost spletnega nakupovanja

Če boš vendarle iskala dalje tudi sama, pa ne pozabi, da za varnost spletnega nakupovanja in plačevanja uporabniki lahko naredimo največ sami.

Preberi si osem nasvetov, ki zagotavljajo večjo varnost pri spletnem nakupovanju.

  • Nakupuj v priznanih spletnih trgovinah.
  • Osebni podatki naj ostanejo zasebni.
  • Ne posreduj nepotrebnih podatkov.
  • Pred nakupom si preberi drobni tisk.
  • Ne pozabi si ogledati reklamacijskega postopka.
  • Pazi na skrite stroške (npr. poštnina).
  • Oglej si garancijo (predvsem pri dražjih nakupih).
  • Natisni kopijo naročila.
  • Nikoli ne pošiljaj številk kreditnih kartic po e-pošti, telefaksu, klepetu ali kakšnem drugem načinu 'sumljivega' značaja.
  • Bodi pozorna na prodajalce, ki ne razkrijejo svojih podatkov. (Takšni prodajalci imajo lahko zate neprijetne načrte.)