Smotrni nakupi oblačil

14. 8. 2007

Zdaj pa nam priznaj, koliko oblačil si v svojem življenju kupila in jih NITI ENKRAT še nisi nadela na svoje telo? Verjetno se najde kakšen kos, ki z originalno etiketo sameva v tvoji garderobni omari.

Verjamemo, da bi rada nakupovala v stilu Viktorije Beckham, a kaj, ko nimaš te sreče, da bi bila poročena z bogatim nogometašem. Zato moraš biti v trgovini med odpiranjem svoje denarnice toliko bolj zadržana.

Klasika nikoli ne umre

Pri nakupu kavbojk, ki se ti popolnoma prilegajo, in črnih hlač, ki jih lahko oblečeš na katero koli majčko, lahko porabiš malce več denarja, kajti nosila jih boš znova in znova. Zato ti pri tem ni treba tako zelo paziti na ceno.

Drage znamke ali razprodaje

Zakaj bi kupovala drage znamke, ko pa se lahko oblečeš v nizko cenovni trgovini. Modne smernice se tako hitro spreminjajo, da boš verjetno potrebovala nov modni kos že naslednji mesec. Lahko pa si nekaj nevpadljivih oblačil, ki jih potem kombiniraš s posebnimi kosi, kupiš na razprodajah.

Tuje tržnice

Na dopustu v daljnih deželah lahko na tamkajšnjih lokalnih tržnicah kupiš zanimive kose oblačil in modne dodatke, ki bodo veliko bolj unikatni, predvsem pa bolj zanimivi kot nakupljeno blago v dragih trgovskih četrtih.

Pregrešen nakit

Modni dodatki so vedno greha vredni, kajne? Če si ne moreš privoščiti dragih oblek vsak mesec, si pa vsaj lahko kakšen kos nakita. Z nakupom uhanov, pasov, zapestnic in verižic ter torbic lahko vseeno slediš modnim trendom.

Domača izposoja

Če imaš sestro, potem veš, kako ta sistem deluje. Sestro vprašaš, če si lahko sposodiš njeno jopico in ji obljubiš, da bo naslednjič lahko tudi ona izbrala katero koli oblačilo iz tvoje omare. Enako posojanje je dovoljeno med prijateljicami. Le glej, da ji boš izposojen kos oblačila vedno vrnila opranega in dišečega ter zlikanega in lepo zloženega.

Babičina omara

Še najcenejši 'nakup' pa boš opravila v babičini domači omari. Vprašaj svoje starše in stare starše, kje hranijo oblačila, ki so jih nosili v svojih mladih letih. Verjemi, da boš med zbirko našla vsaj en kos zanimivega in trenutno modnega oblačila.

Nova oblačila iz stare omare

Če pa babica ne hrani oblačil, imaš zagotovo polno omaro stvari, ki jih že nekaj let nisi dala nase. Na primer star kroj kavbojk, ki po tvojem niso več moderne? Rešitev: V roke vzemi šivanko in jih malo predelaj. Tudi pri majčkah se lahko poigraš z različnimi materiali in dodatki.

Takšne unikatne kose lahko oblikuješ po svojem okusu in v tem primeru sploh ni važno, kaj je ta trenutek moderno. Pomembno je, da se boš ti v tem oblačilu počutila sproščeno in izžarevala sasmozavest.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ