Slovenska modna blogerka: Maja Kovač

Predstavljamo mlade slovenske modne blogerje. Maja Kovač piše na: Dreamland of sky and sand.

Slovenska modna blogerka: Maja Kovač (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
10. 4. 2013

"Moj slog je precej odvisen od dneva in počutja, je pa vselej mešanica trendnih kosov s precej vintage detajli iz babičine omare. Obožujem črne klobučke, rdečo šminko, opazne detajle in vse bolj priljubljene bulerje dr. Martens. Všeč mi je mešanica slogov: od retro, glamuroznega rokenrola pa tja do boho dekleta."

"V poplavi oblačil iz Zare in podobnih množičnih trgovin so babičina unikatna oblačila pravi balzam za modno dušo."

"Menim, da se moj slog z leti še dopolnjuje in zori, se pa v marsikaterem pogledu lahko za tiste najljubše kose zahvalim svoji babi, ki je bila v mladih letih šivilja in ima neizmeren občutek za dizajn in estetiko. V poplavi oblačil iz Zare in podobnih množičnih trgovin so njena unikatna oblačila pravi balzam za modno dušo."

Ne glede na to, kako klišejsko se to sliši, se navdih skriva povsod: na ulicah, v modnih revijah in arhitekturi, glasbeni in filmski industriji ter seveda na modnih blogih in drugih družabnih spletnih omrežjih, kot sta Tumblr in Pinterest. Se kar pozna, da že spadam v tako imenovano internetno generacijo, ker dnevno 'hranim' svojo zalogo inspiracije z novimi objavami na najljubših blogih ter modnih spletnih straneh."