SiTi ARTstore predstavlja slovenske modne oblikovalce

V SiTi ARTstore so svoja vrata odprli septembra 2013 in od takrat naprej v njihovi trgovini  predstavljajo mlade in nadarjene slovenske modne oblikovalce.

SiTi ARTstore predstavlja slovenske modne oblikovalce (foto: sitiartstore) sitiartstore
26. 2. 2014

Med razstavljenimi oblikovalci je tudi Nika Torkar (NIKATO couture), ki je svoje kreacije predstavila že na številnih modnih revijah, med drugim tudi na Philips Fashion Weeku, pred kratkim pa prinesla v njihovo trgovino tudi spomladansko kolekcijo za leto 2014

Kaj je Trgovina mladih umetnikov SiTi ARTstore?

To je trgovina namenjena udejstvovanju mladih umetnikov v slovenskem kulturnem prostoru.Je trgovina, ki kupcem omogoča dostopnost do del mladih umetnikov z različnih področij delovanja: slikarstva, grafike, risbe, ilustracije, kiparstva, fotografije, izdelovanja nakita ter ustvarjanja s tekstilom. Prispevati želi k večji prepoznavnosti mladih umetnikov in jim nuditi prostor za predstavitev in navezovanje stikov s potencialnimi kupci, hkrati pa kupcem ponuja možnost vpogleda v dela nove, perspektivne generacije slovenskih umetnikov ter nakup 'slovenske umetnosti' po cenah, ki so sprejemljivejše od cen v ostalih prodajnih galerijah.

Poleg posredništva umetnostnih del deluje trgovina tudi kot odprta platforma za izmenjavo idej in kot prostor ozaveščanja – o natečajih, razpisih in razstavah v Sloveniji in tujini. Hkrati pa tudi sama organizira umetniške dogodke na področju celotne Slovenije z usmeritvijo v promocijo mladih umetnikov.

Kje jih najdeš?

Nahajajo se v prvem nadstropju v Kristalni palači, BTC v Ljubljani.

Več o SiTi ARTstore pa najdeš tudi na njihovi facebook strani.