Seksi mister Miha Dragoš v družbi Johna Galliana

Rdečelasi mister Slovenije Miha Dragoš, ki se v začetku julija odpravlja na tekmovanje za mistra universe v Dominikansko republiko, ima te dni veliko razlogov za veselje. Že po prvem tednu dela v Milanu je na moškem tednu mode dobil priložnost sodelovati z Johnom Gallianom, v enem tednu pa je opravil kar 25 kastingov!

Miha Dragoš, mister Slovenije 2011 za mistra universe  (foto:  by Ana Gregorič) by Ana Gregorič
26. 1. 2012

Ekskluzivno za cosmopolitan.si pa nam je Miha zaupal kaj trenutno počne v Milanu:

Vse bralke cosmo spletne strani najbolj zanima, kako je prišlo do sodelovanja z velikim Gallianom?

Ker sem v Milanu novinec in me naročniki še ne poznajo, moram za vsako delo predhodno obiskati kasting. Tam predstavniki določene blagovne znamke ocenijo vsakega modela in ga izberejo glede na njihove potrebe. V štirih dneh pred začetkom milanskega tedna mode Fashion Week Men sem jih opravil okoli 25 in eden izmed njih je bil tudi za šov Johna Galliala. Moram povedati, da prepričati ljudi na kastingih ni enostavno, saj pride tudi po dvesto najboljših modelov iz celega sveta, ti pa si le eden izmed njih, ki čakaš na svojo priložnost. Na srečo sem bil izbran ravno za revijo Johna Galliana. Mislim, da zaradi svetle barve las in bolj oblikovane postave. Večina modelov je namreč zelo suhih.

Je to zate velik kompliment?

Mislim, da je to delo za prvi teden dela v Milanu dober znak in pokazatelj zanimanja za modele mojega videza. Vesel sem, da so izbrali mene.

Kakšni so bili občutki, ko si nastopal na milanskem tednu mode?

Če povem po resnici, občutki niso pretirani. Vsak človek ima na svetu svoje prioritete. Svoje poznam samo jaz. Dobro se znajdem v svetu mode in to mi daje dodatno energijo za vse ostale stvari, ki so povezane z mojim načinom življenja.

Si v tem času dobil še kakšno drugo ponudbo?

Dobil sem še nekaj ponudb za lasno kozmetiko. Tu gre predvsem za snemanje reklamne kampanje. Hkrati sem prišel v ožji izbor modelov za delo Paula Smitha, do konca februarja pa imam zagotovljeno delo za Stone Island.

Kakšni so tvoji cilji v manekenstvu?

Za manekenstvo so cilji za sedaj skoraj izpolnjeni. Ta trenutek je moj prvi cilj dokončati fakulteto, nato pa se lahko zgodi marsikaj.

Si še naprej veliko raje kot v Sloveniji želiš delati v tujini?

Še vedno imam samo 23 let in ker večinoma iščejo starejše modele, imam še nekaj časa, da premislim in se odločim kako naprej. Če bi lahko izbiral, bi se v prihodnosti najverjetneje odločil za delo v Londonu ali New Yorku.

Kako pa potekajo priprave za svetovni izbor mister universe? Kdaj odpotuješ?

Priprave potekajo že zdaj v Milanu, ko navezujem stike z različnimi modeli, stilisti, oblikovalci… Vzdrževati moram fit postavo, zato veliko treniram in pazim na prehrano. Vesel sem, da za mano stoji ekipa iz organizacije za izbor Mister Slovenje, ki vlaga veliko časa in truda, da bi imamo mistri najboljše pogoje za svoje delo. Z glavnim organizatorjem Erikom Ferfoljo pa na finalni izbor za mistra universe odpotujem prvega julija.

Foto: misterslovenia.com in Ana Gregorič

Zbrala in uredila: Manca Čampa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri