Se ti rosijo očala, ko nosiš masko? Težavo reši s TEM preprostim TRIKOM

Končno je tu rešitev, ki te bo odrešila te nadležne težave. 

Se ti rosijo očala, ko nosiš masko? Težavo reši s TEM preprostim TRIKOM (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2022

Na nošenje mask smo se vsi že bolj ali manj navadili, zagotovo pa se tudi vam pogosto rosijo očala. Naj gre za očala z dioptrijo ali sončna očala, nošenje skupaj z masko ni najbolj prijetno. 

Zakaj se očala rosijo? Zaradi kondenzacije. Topel zrak, ki se izmuzne izpod maske, se ulovi na mrzlih steklih vaših očal.

Kako torej preprečiti to neprijetnost?  

1. Izberi masko, ki se prilega tvojemu obrazu 

Pri izbiri maske bodi pozorna na velikost in izberi obliko, ki se prilega tvojemu obrazu. Ker je pri nekaterih maskah zgornji del prilagojen nosu, bo iz nje ušlo manj zraka, zato bo nošenje očal s tako masko veliko lažje. Nekatere maske za enkratno uporabo imajo na vrhu tudi majhno kovinsko žičko, ki je namenjena prilagajanju oblike. 

ZARA: TO je najbolj PRODAJAN par džinsa (ko ga boš videla, ga boš želela tudi ti!)

2. Spremeni polžaj očal

Očala potisni bolj nizko na nos. Morda boš potrebovala nekaj časa, da se na to navadiš, težave z zarosenimi stekelci pa bodo pozabljene. 

3. Očala nosi čez masko

Masko si povezni višnje na obraz in si očala nadeni čez njo. 

4. Stekla očisti z milom in vodo

Raziskave so pokazale, da če očala očistiš s toplo vodo in milom to lahko izboljša situacijo. To bo povzročilo manjšo napetost na lečah in molekule vode se bodo bolje razporedile po površini. 

LASJE: Želiš VEČ volumna? Poskusi TRIK, ki je totalno navdušil TikTok (ker DELUJE!)

5. Na stekla nanesi kremo za britje

Na stekla poskusi nanesti majhno količino kreme za britje. Stekla nato obriši in ne izpiraj. Tako naj bi dosegli podoben učinek kot z milom in toplo vodo. A bodi pozorna, saj nekateri opozarjajo, da krema za britje lahko draži oči. 

Fotografije: Profimedia