Se moškim zdi pomembno, kako smo oblečene?

Dva moška (stilski slepec in opazovalec trendov) sta pogumno debatirala z nami o naši garderobi.

Se moškim zdi pomembno, kako smo oblečene? (foto: Promocijski material) Promocijski material
14. 9. 2010

Strast do mode: Ja

Mare pravi, da najdi svoj slog in ga pogumno nosi.

Obožujem žensko, ki ima svoj slog – uniformirani videz me ne privlači. Obožujem oblačila iz prejšnjih obdobij – mislim, da me privlačijo ženske, ki so oblečene kot moja babica. Tudi zvezdnice ne tvegajo preveč – malce preveč so klasične. Če si kdo sploh upa biti drugačen – kot Lady Gaga ali Björk –, ga vsi kritizirajo, vendar mi je všeč, kako zagovarjata idejo mode kot umetniškega izraza.

Vzhodni London ima najboljšo modo, ki sem jo kadarkoli videl: že ko greš na tržnice Broadwaya in vidiš punce v neverjetnih vintiž oblekah z ogromnimi torbami, nenavadnimi nogavicami, živimi čevlji in urejenimi pričeskami, se ti zdi, da si sredi prave predstave, tako slikovito je!

Mislim, da bi ženske morale uporabiti vso domišljijo, ko se oblačijo. Ni treba, da si šokantna, bodi pa svoja. Toda brez tangic, ki gledajo čez rob hlač!

Zavrnitev trenda: Ne

Jakob pravi, da bi ženske morale biti bolj naravne.

Prva stvar, ki jo pogledam, ko srečam žensko, je njen obraz, in ne njeni lasje. Potem bom pogledal njeno obleko, toda nisem pretirano izbirčen – mislim, da je ženska lahko seksi tudi v trenirki. Saj ne pričakujem, da bi prišla na rdečo preprogo v trenirki, toda če ste ves čas popolnoma urejene, to lahko postane malce dolgočasno.

Če bi bila moja punca vsak dan videti, kot da gre na poroko, bi me to malce iztirilo. Jaz sem zelo preprost; nerad kompliciram, ker nisem modni totalitarist! Vedno nosim svoje najljubše kavbojke in kakšno majico. Morda sem svoj slog podedoval od mame – ona je vedno preprosta, kar mi je všeč. Kot pravi stari pregovor: Ne ocenjuj knjige po njenem ovitku.

Mislim, da je na koncu naravna lepota tisto, kar sveti. Tudi če bi rekel ženski, da mi ni všeč, kar ima oblečeno, vedoč, kakšen tip žensk mi je všeč, sem prepričan, da bi mi rekla, naj bom tiho, in me potem ignorirala.

Kaj ti je najbolj všeč, da ima punca oblečeno zvečer za ven?

Kavbojke in top, obute pa petke. Jure, 28

Kratko krilo in seksi majčko. Gašper, 19

Zapeljiva poletna oblekica, zraven pa obvezno visoke petke. Boštjan, 29