Cosmopolitanka: Saša Golob

Saša Golob za Cosmopolitan: "Nič ne pride samo od sebe."

“Če ne bi bila vrhuns­- ka športnica, bi bila verjetno igralka ali 
kaj podobnega, ker zelo rada nastopam.” (foto: Alex Štokelj) Alex Štokelj
17. 7. 2012

Ko je prišla na naše ured­ništvo na intervju, je bila ona tista, ki je spraševala. O komunikativnosti torej ni bilo dvoma, o simpatičnosti pa tudi ne.

Saša je od slovenskih gimnas­tičark in gimnastičarjev edina, ki bo letos tekmovala na olimpijadi. Kadar ni v telovadnici, je zelo pridna študentka medicine, ki je eno leto študirala v Združenih državah Amerike, želi pa si postati kirurginja.

Kako je biti vrhunska šport­nica?

Drugačnega življenja sploh ne poznam. Všeč mi je, da veliko potujem, naučila sem se samodiscipline in čim  bolje izkoristiti čas, ugotovila pa sem tudi, da se moram za vse, kar želim doseči, potruditi. Sem perfekcionistka, kar je včasih dobro, včasih pa tudi ovira. Moje družabno življenje sicer trpi, ampak prepričana sem, da bo za to čas še pozneje.

Kako usklajuješ šport in študij?

Ambiciozna sem na obeh področ­jih, in ker me medicina zelo zanima, se mi ni težko učiti. Treningi se prilagajajo študijskim obveznos­tim in na faksu se trudim čim manj manjkati. Če ne gre drugače, se dogovorim, kako lahko stvari nadoknadim. Hvaležna sem tudi sošolcem, ki mi pomagajo – brez njih ne bi zmogla.

Kaj ti je prineslo življenje čez lužo?

Predvsem veliko samozaves­ti pri športu, samostojnost in vedenje, da nič ni nemogoče. V Sloveniji je veliko ljudi, ki govorijo, kaj bi ... redki pa si upajo in svoje cilje res dosežejo.

S kakšnimi občutki odhajaš v London?

Nastop na Olimpijskih igrah je zame posebna čast. Vem, kako dobri so drugi naši tekmovalci, a se jim zaradi togih pravil v gimnastiki ni uspelo uvrstiti na Olimpijado, meni pa se je, ker tekmujem v mnogoboju. Tja grem brez pritiska zaradi rezultatov in mislim, da bom res uživala.

Kaj bi počela na dan brez obveznosti?

Spala bi do desetih, potem pa bi šla ven na zajtrk, na rogljičke. Zajtrkov sicer ne jem, spijem le napitek, ker s polnim želodcem zjutraj ne morem na trening. Nato bi se mogoče odpel­jala na morje, kjer bi si privoščila kakšno kulinarično posebnost, v katerih s fantom zelo uživava.

Imaš pri hrani kakšne prepovedi?

Ne. Po navadi pred tekmo pazim, kaj jem, po tekmi pa si vedno privoščim, kar si želim, in se tako nagradim. Odpovem se lahko vsem sladicam, razen skut­no-jabolčnemu zavitku, ki ga obožujem. Znana sem po tem, da ga s seboj nesem tudi na tekmo.

Osebna izkaznica Saše Golob

Rojena: 1991

Njen fant: reprezentant v odbojki

Za srečo ima: lasne sponke in en par nogavic

Želja: potovanje po Avstraliji

Besedilo: Manca Kraševec, fotografija: Alex štokelj, stiliranje: Maja Možic, ličenje: Nika Veger   Saša nosi oblačila iz trgovine Zara.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri