Kaaaaaj? Ne boš verjela, katero živilo popolno odstrani madeže RDEČEGA vina (poskusile smo!)

In ne, ne govorimo o mineralni vodi ali sodi bikarboni, ampak o ... 👇🏼 .

Kaaaaaj? Ne boš verjela, katero živilo popolno odstrani madeže RDEČEGA vina (poskusile smo!) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2021

Vsem se je že zgodilo: žurka je bila preveč razposajena in rdeče vino je pristalo na tvoji novi obleki, ki je po vrhu vsega še bela! O-ow!

Preden uresničiš scenarij, ki ti je v tistem trenutku prešinil v misli, da je obleko najbolj kar zažgati, preberi naslednji nasvet, ki ti bo spremenil življenje!

Seveda je najbolje uporabiti za to namenjene čistilne detergente, vendar obstaja zelo velika verjetnost, da ga ne boš imela pri roki. 

Kaj pa sedaj?

Nekateri priporočajo uporabo mineralne vode (te je na pretek v vsakem gostinskem lokalu) ali sode bikarbone. Slednja je že težje dosegljiva in verjetno se nahaja ravno poleg pralnega stroja.

Preberi tudi: Si vedela? tako pogosto bi morala prati pižamo

Pri poskusih odstranjevanja madeža rdečega vina se mineralna voda ni ravno izkazala in lahko naredi celo več škode kot koristi. Madež sicer izgubi intenzivno rdečo barvo, a se samo še poveča.

Tega pa nočemo!

In še tretja varianta: belo vino! Sliši se nekoliko kontroverzno, a deluje.

Belo vino vsebuje encim, ki lahko nevtralizira madež, ki ga povzroča rdeče vino, in se ga zato lažje odstrani.

Preberi tudi: Majico opereš vsakič, ko jo nosiš? Nikar in tu je razlog

Tule pa so navodila:

Preprosto nalij nekaj belega vina na madež rdečega vina in ga nežno popij s čisto vlažno krpo. Ko boš doma in ponovno v bližini detergenta, vzemi novo vlažno krpo na katero kapneš nekaj kapljic detergenta in počistiš in odstraniš preostali madež. Potem oblačilo operi v pralnem stroju.

Ni za kaj!

Fotografije: Profimedia

Priporočamo: Zdaj je uradno! To je top modni dodatek se sezone