Obožuješ RUTKE? Potem moraš videti, kako jih 'IN' dekleta nosijo LETOS (ker je noro kul)

Na torbicah, okrog vratu, v laseh, ... preveri, kako najbolj kul dekleta rutke nosijo letos! 

Obožuješ RUTKE? Potem moraš videti, kako jih 'IN' dekleta nosijo LETOS (ker je noro kul) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2022

Lansko poletje je bila rutka nedvomno najbolj vroč modni dodatek!

Nosile smo jih na 100 in en način: zavezane na ročaje torbic, okrog vratu, zavezane na glavi v retro stilu ali po zgledu naših babic.

Zdelo se je, da ni pomembno kako jo nosiš, le da jo zavežeš nekam.

Letošnje poletje se je obsesija z rutkami nekoliko umirila, a še vedno jih bomo nosile, le da večinoma samo na en način.

Preberi tudi: Majico opereš vsakič, ko jo nosiš? Nikar! In to je razlog!

Da je trend nošenja rutk letos nekoliko mutiral, res ni težko ugotoviti. Že če pogledamo na ulice ali pa fotografije izdelkov v spletnih trgovinah, nam je jasno, da je obsesija nekoliko popustila.

Toda, še vedno gre za zelo ljubek, včasih eleganten in drugič zelo praktičen modni dodatek, ki zelo hitro popestri vsak stajling.

Zato smo zate izbrskale, kako moraš rutko nositi letos!

Priporočamo: Pozabi na kavbojke, to pomlad prevladujejo te hlače in tu je top 5 modelov, ki jih moraš imeti

Na Cosmo uredništvu smo opazile, da se rutka pojavlja predvsem kot naglavni dodatek oz. bo letošnje poletje nadomestila pokrivala.

Lani so bili zelo priljubljeni različni slamniki, kape s ščitnikom in seveda bucket klobučki, letos pa si bomo namesto tega na glavo zavezale kar ruto.

Vse skupaj deluje zelo boemsko, da ne rečemo kar nekoliko cigansko (tudi ti v tem videzu vidiš vedeževalko ali nevarno piratko?).

Preberi še: Imaš doma še te hlače? Nujno jih osvobodi omare saj gre za zaklad sezone!

Torej, glavno pri tem videzu je, da si rutko povezneš dovolj nizko na čelu in jo zavežeš zadaj na vratu. 

Videz tako dobi nekaj drznosti, v nasprotju z načini, ki smo jih nosile prejšnje sezone in so delovali ljubko in elegantno.

Naša stilistka je ta videz najprej opazila na oglasni kampanji za novo H&M pomladno kolekcijo, v kateri nastopa Gigi Hadid.

Najprej se je zdelo kot zelo zanimiva modna izbira, toda ko se je ta videz začel pojavljati tudi drugje, je postalo jasno, da gre za trend te sezone.

Nam se zdi ta videz odličen kontrast bolj resnim modnim kombinacijam - rutko na ta način nosi s hlačnim kostimom v živih barvah ali čim bolj preprostim, kot so kavbojke in navadna bela majica.

Vsekakor pa smo mnenja, da bo ta videz zelo popularen na poletnih festivalih in barčkih ob plaži.

Fotografije: Profimedia