Rešene stilske dileme

Če ne veš, kaj obleči za zmenek, na kaj moraš paziti, ko greš na pomemben sestanek, ali če je tvoja omara polna oblek, ki jih skoraj nikoli ne oblečeš, piši na FB-profil Cosmpolitan Slovenija in Cosmo modna služba bo takoj stopila v akcijo.

Kavbojke, kot jih nosi Miley Cyrus,
obvezno privihaj. (foto: Cosmopolitan) Cosmopolitan
13. 2. 2014

Dilema 1:

V: Iskanje kavbojk je zame prava nočna mora! Vedno najdem le oprijete kroje, ki mi zaradi poudarjenih bokov in močnih meč ne pristajajo, če pa najdem raven kroj, mi po navadi ni všeč barva džinsa. Že kar nekaj časa se spogledujem z 'boyfriend' krojem, ampak ne vem, ali je primeren zame.

O: Res je, da so trgovine že nekaj sezon založene z ozkimi kroji, ki pa vedno ne najdejo svoje idealne ritke. Kot protiutež ponujajo širše različice džinsa, ki pa jih moraš znati primerno poparčkati z drugimi oblačili. 'Boyfriend' kroji se med blagovnimi znamkami zelo razlikujejo, zato jih boš morala preizkusiti kar nekaj, preden boš našla idealno. Če imaš poudarjene boke, ti predlagam kavbojke z nižjim pasom, ki si jih lahko spustiš na boke, tako da se ti na spodnjem delu malo nagubajo, ozek rob hlačnic pa zavihaj in skoči v čevlje s peto. Zgoraj si obleci potiskano majico ali top – pomembno je, da je čim bolj preprost in oprijet.

Dilema 2:

V: zelo rada nosim vpadljive barve, moja najljubša je divja oranžna. Na žalost pa moda te barve ne mara preveč, zato mi je neprijetno, da se v njej pokažem zvečer na zabavi. Ali naj opustim svojo željo po oranžni obleki?

O: Nikakor. Letos je oranžna glavna na barvni paleti in tudi na večernih zabavah boš opažena v zelo pozitivnem smislu. Čez dan naj bo v družbi pastelno rumene, rdeče, vijoličaste in bele, zvečer pa naj bo sama ali v spremstvu zlate ali rjave.

Dilema 3:

V: omari imam že nekaj let belo klasično bluzo, ki je lansko leto nisem veliko nosila, letos pa me je prijelo, da bi jo spet. Ker ne bi rada, da je videti čisto navadna, me zanima, kako naj jo predelam, da bo videti modna. Ker šivati in krojiti ne znam, so dobrodošli preprosti predlogi za predelavo!

O: Največ namigov boš našla kar med priznanimi modnimi oblikovalci. Pri Moschino C&C ima bluza okoli vratu tanjši bel trak, ki se zaveže v pentljo, ta pa naj ne bo štrleča, ampak zalikana na bluzi. Pri modni hiši Chloé so vse bluze zapete do vratu, spodnji rob bluze pa vedno kuka ven, tudi če si čez oblečeš pulover. Ljubiteljice netov, zakovic in malce bolj drznega videza boste idejo našle pri Burberry London, kjer so netki posuti po celem ovratniku. Zdaj pa le v akcijo!

Pripravila: Maja Možic, fotografije: Primož Predalič, Profimedia.