Reciklirana moda

Brezčasnost mode se bo potrdila 17. decembra ob 20. uri na modnem dogodku Šuss Recycled! / Šuss reciklirano!, kjer bodo zavržena oblačila reinkarnirana v privlačne in aktualne modne kose.

10. 12. 2009

Projekt, ki bo potekal pod kreativnim mentorstvom priznane domače oblikovalke Almire Sadar, bo predstavljen tam, kjer njegovo bistvo utripa najglasneje – v trgovini Šuss, edini trgovini z rabljenimi oblačili v slovenskem prostoru.

Od stare cunje do novega oblačila

Študentje z Naravoslovno-tehnične fakultete so pred modni izziv postavili stara oblačila, neprimerna za nošenje ali prodajo. S kreativnim oblikovalskim znanjem in modnim čutom jih bodo prekrojili v privlačne nosljive kose z osebnim dizajnerskim dotikom.

Razstava modnih kosov

Končne stvaritve bodo na ogled v prostorih trgovine na Šmartinski 152 v Hali 3, kjer se boš lahko – poleg občudovanja razstavljenih oblačil – preko fotografij zavrtela v procesu modne reciklaže, ki bo stare cunje spremenila v modne presežke.

Reciklirano tudi naprodaj

Ekološko prijazna moda se bo z razstavnih panojev preselila na prodajne police Šussa, ki bo tako poleg rabljenih oblačil dobil tudi globalno vse bolj priljubljene reciklirane modne kose.