TRIK: To naredi in običajen modrček nosi tudi na tope brez naramnic (in tiste, z drugačnim izrezom)

Veš tisto, ko imaš doma top z drugačnim izrezom ali brez naramnic, ti pa imaš doma samo običajen modrček? TO naredi!  

TRIK: To naredi in običajen modrček nosi tudi na tope brez naramnic (in tiste, z drugačnim izrezom) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2022

Topi in obleke brez naramnic so zelo priljubljena izbira v toplejših mesecih, saj delujejo zelo elegantno in zapeljivo (odkrite rame so lahko res seksi!), hkrati pa pogosto povzročajo nelagodje.

Kolikokrat si že oblekla top brez naramnic, potem pa si ga cel čas vlekla gor, ker si imela občutek, da ti bo vsak čas zdrsel nevarno pod prsi?

To je zelo pogost pojav in včasih se zaradi tega počutimo nelagodno, četudi oblačilo brez naramnic dejansko stoji na mestu.

Tega občutka in pa dejanskega problema se lahko rešiš na zelo enostaven način, tako da top ali obleko fiksiraš na mestu in si lahko 100% prepričana, da bo tam obstal cel čas, tudi če si na najbolj divjem žuru!

Preberi tudi: Se močno potiš? Ne boš verjela, kaj moraš obleči, da se izogneš zadregi!

Stilisti poznajo kar nekaj trikov, ki oblačila brez naramnic obdržijo na mestu in naša stilistka s tabo deli kar 3 odlične nasvete:

#1 Izberi top z gumasto obrobo

Preden se odločiš za nakup oblačila brez naramnic, vedno preveri, da ima ta na zgornjem delu gumasto obrobo, ki poskrbi za to, da se oblačilo oprime kože in posledično ne zleze dol.

Gumasta obroba na topu ali obleki brez naramnic bo poskrbela, da vse obstane na svojem mestu, tudi kadar boš na najbolj divjem žuru!

Niso pa vse gumaste obrobe enako efektivne, zato pred nakupom oblačila v garderobi naredi hiter test: pleši, kot da te nihče ne gleda, skači in telovadi - poskusi različne gibe, da ugotoviš, ali bo oblačilo brez naramnic res obstalo na svojem mestu tudi v najbolj divjih situacijah. Če se obdrži na mestu, potem si zadela v polno!

Priporočamo: Če ne veš kakšen nakit kupiti, kupi tega (nosijo ga vse naše urednice)

Kaj pa če oblačilo nima gumaste obrobe?

Če tvoj top ali obleka na zgornjem delu nimata gumaste obrobe, potem je najenostavnejša rešitev, da oblačilo neseš k šivilji in ti obrobo prišije.

Pri tem bodi ponovno pozorna, da je gumasta obroba res dobre kvalitete in se oprime kože. Najpogosteje takšna obroba zgubi oprijem, ko se potiš, zato pred posegom preveri ali je res dobre kvalitete in bo poskrbela, da ti oblačilo na zleze s prsi tudi v najbolj vročih (khm, potnih) razmerah.

#2 Uporabi varnostne zaponke

Kadar oblačilo brez naramnic nima gumaste obrobe ali pa če ta nima dobrega oprijema lahko to najenostavneje rešiš z enim samim pripomočkom, ki ga gotovo že imaš doma:

varnostno zaponko!

Ta trik pride v poštev, če boš pod svojim topom ali obleko brez naramnic nosila modrček. Ti so pogosto bolj stabilni in so (tisti brez naramnic) narejeni posebej za to, da vse obstane na svojem mestu.

Vzemi torej nekaj varnostnih zaponk (vsaj 3) in z njimi oblačilo zapni za modrček. Spredaj lahko uporabiš dve in zadaj eno in sicer tako, da jih zapneš iz notranje strani in so povsem neopazne. Izberi barvo zaponke, ki se čim bolj zlije z barvo oblačila.

Preberi tudi: Če boš svojo najljubšo poletno obleko nosila tako, boš vedno videti urejena

#3 Uporabi dvostranski trak

Dvostranski "lepilni" trak je ena največjih skrivnosti stilistov (še posebej tistih, ki oblačijo zvezdnice) in hkrati tudi največkrat uporabljen pripomoček. 

Pomembno je, da kupiš res kakovostnega, sicer se ne bo oprijel kože!

Uporabiš pa ga enostavno tako, da odrežeš nekaj-centimeterske trakove in jih nalepiš po zgornjem delu (namesto gumaste obrobe) ter pritrdiš na kožo.

Ja, tako enostavno je! Vse bo ostalo na svojem mestu in katastrofa bo preprečena!

Fotografije: Profimedia