Prihaja 10. edicija LJFW (TO so datumi!)

Center Ljubljane bo znova poživilo modno dogajanje, saj se bo Ljubljanski teden mode med 1. in 4. aprilom odvijal na Trgu republike.

Prihaja 10. edicija LJFW (TO so datumi!) (foto: LJFW/Marijo Zupanov) LJFW/Marijo Zupanov
15. 3. 2019

Pred vrati je spomladanski Ljubljanski tedna mode.

‘’Zdi se mi, kot da smo šele dobro začeli, a me je številka 10 pred edicijo spomnila, da smo že nekaj časa tu in pridno in redno opominjamo javnost na kreativnost in kvaliteto ne le slovenskega, temveč tudi regionalnega modnega oblikovanja. Tak projekt ni enostaven in zahteva kontinuiteto, ekipo s ciljem in voljo premakniti stvari, da ne omenjam količine dela na področju komunikacije z oblikovalci, industrijo, partnerji, podporniki, mediji, obiskovalci, kot tudi z ostalimi javnostmi. Stvari se namreč nikoli ne zgodijo same od sebe, vedno je nekdo zadaj, ki ‘jih zgodi’. Veseli nas, da smo iz edicije v edicijo večji, močnejši in da naš glas odmeva tudi izven naših meja. V uspeh si štejemo tudi to, da je zanimanje za kolekcije oblikovalcev veliko in komercialno uspešno, kot tudi to, da z vsako edicijo poskrbimo za kakšno odmevno novost,’’ je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Tokrat se bo LJFW odvil v centru Ljubljane na Trgu republike, kot glavna partnerja pa sta se letos pridružili podjetji Volkswagen in Philips.

Modne navdušenke in navdušenci bodo prve tri dni lahko uživali ob predstavitvah modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske in Avstrije, četrti dan pa bo na prizorišču ponovno showroom, kjer bodo kreacije izbranih oblikovalcev tudi na prodaj oz.jih bo možno pomeriti in naročiti.

Ta dan bodo razglašeni tudi prejemniki nagrad LJFW WOW (Winners Of The Week), ki so bile premierno podeljene na novembrski ediciji, z najboljšo kolekcijo pa je strokovno žirijo prepričala Sanija Reja Aske, ki se bo LJFW z novo kolekcijo udeležila tudi tokrat. 

Poleg nje bomo na modni stezi videli tudi nekaj znanih komercialnih blagovnih znamk, predstavitvam pa se bo pridružilo tudi veliko že uveljavljenih in svežih imen slovenskega modnega oblikovanja.

Za izbor oblikovalcev in koordinacijo modnih revij že sedmo edicijo LJFW skrbi Nina Jagodic. “Oblikovalce izbiramo na različne načine. Nenehno spremljamo, kaj se dogaja na področju Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije ... Imamo dober pregled nad oblikovalci, tako tistimi, ki so že uveljavljeni, kot tudi nad novimi imeni. Končna izbira je ponavadi zmes vabil oblikovalcem, ki so z nami že dalj časa in novih imen iz celotne regije, ki jih k sodelovanju povabimo prvič. Nekaj oblikovalcev se nam priključi tako, da zmagajo na kakšnem natečaju, ki je povezan z LJFW. Zgodi pa se tudi, da se kakšni oblikovalci prijavijo sami, nam pišejo in izrazijo željo, da bi na LJFW predstavili kolekcijo. V tem primeru o udeležbi odločajo njihove pretekle reference. V vsako edicijo priključimo tudi najvidnejše študente iz obeh slovenskih fakultet, veliko pozornosti namenimo študentskim revijam in budno spremljamo najboljše. Njih tudi povabimo, da pri nas izpeljejo svojo prvo samostojno revijo,” postopek izbire sodelujočih modnih oblikovalcev pojasnuje Jagodiceva.

Več o oblikovalcih, urniku in obmodnem dogajanju pa v naslednjih sporočilih za javnost. Vabljeni tudi, da nas spremljate na facebook in instagram profilu.

Foto: LJFW/Marijo Zupanov