Nakit Mojce Podrenik: Preplet linij je izkupiček navdiha

Izdelovanje nakita je samo eden izmed načinov kreativnega izražanja, v katerem Mojca Podrenik uživa in se sprošča.

23. 9. 2012

"Rada imam tudi slikanje in fotografiranje. Zanimajo me predvsem barve, abstraktne oblike, vzorci in teksture," pravi ustvarjalka nakita iz barvnih aluminijastih žic, ki jih med seboj prepleta na različne načine in oblikuje v različne oblike.

"Preplet linij je izkupiček navdiha in trenutnega razpoloženja ter želje po novih, zanimivih oblikah. Pri izdelovanju nakita stremim k temu, da je nakit čim bolj drugačen, zanimiv, drzen, opazen, abstrakten in barven. Tak mi je tudi osebno najbolj blizu. Poleg aluminija pa uporabljam tudi druge materiale: les, kovino, plastiko in steklo. Unikatni izdelki, ki jih izdelujem, so v največji meri prstani, uhančki, ogrlice in nekaj malega drugih modnih dodatkov. Občasno tudi ročno poslikam kakšen kos svoje obleke, torbico, hlače ali pulover, pobarvam kakšen kos pohištva ali pa se lotim kar stene v sobi, ker se mi zdi, da potrebuje barve."

Kje jo najdeš?

Nakit si lahko ogledaš v albumih na Facebooku, kjer ima Mojca Podrenik svoj profil, ali v trgovinah Ika, Lola in Babushka Boutique.

Napisala Metka Pravst, foto: osebni arhiv