Polonca Bunjevac predstavi nakit Saffy

Polonca Bunjevac je od nekdaj rada ustvarjala z različnimi materiali, pred šestimi leti pa je spoznala fimo maso in zgodila se je ljubezen na prvi pogled, ki traja še danes in je čedalje močnejša.

Polonca Bunjevac predstavi nakit Saffy (foto: arhiv Polonce Bunjevac) arhiv Polonce Bunjevac
29. 6. 2014

Polonca Bunjevac"Na začetku so bili moji izdelki preprosti, saj sem se učila in preizkušala različne tehnike. Želela sem odstopati od pestre ponudbe, ki je bila na trgu, in tako sem začela fimo kroglice prepletati z barvastimi bombažnimi vrvicami, pozneje pa tudi z navadno vrvjo. Večina mojih izdelkov je barvitih, saj obožujem barve, ki me polnijo s pozitivno energijo. Vsak kos nakita je narejen ročno in z veliko mero ljubezni. Ko so kroglice pečene, se prepustim domišljiji in tako nastanejo unikati, takšni, kot je Saffy – odštekana, kreativna, navihana in razigrana. Poleg verižic izdelujem še uhane, zapestnice, broške in prstane," je dejala ustvarjalka, ki pri svojem delu zelo uživa, kar je tudi videti.

Poleg nakita ima Saffy željo po izdelovanju torbic, kril in natikačev, ki jih je že izdelovala pred nakitom in ponovno se vrača k izdelavi unikatov, ob katerih je uživala že pred leti.

Kje jo najdeš?

Polonca Bunjevac svoje unikate predstavlja na Facebookovi strani SAFFY.

Foto: MetiBeti, foto: osebni arhiv