Polepšaj stene svojega 'brloga'

Poslovi se od dolgočasnih, praznih sten in preizkusi naše super ideje, ki bodo naredile prostor še zanimivejši.

1. 4. 2010

Skoraj tako bo, kot bi se preselila.

Poišči svoje umetnine iz otroštva

Če imaš shranjene kakšne svoje otroške risbe, je ta ideja kot nalašč zate.

Slike, ki jih narišejo otroci, delujejo rahlo abstraktno in po navadi vsebujejo veliko živih barv, zato bodo v trenutku poživile še tako pust prostor. Za še boljši učinek jih obreži ali pa nalepi obrnjene na
glavo. Uporabiš lahko tudi slike iz revij, vendar jih poskusi obrezati tako, da bodo v ospredju barve in vzorci, ne vsebina.

Veliko okvirjev

Pobrskaj po podstrešju in poišči stare okvirje za slike. Z malo čiščenja in lepotnimi popravki bodo postali odlična dekoracija. Poskusi najti več različnih in jih obesi v skupinah. Ne skrbi, če se ne ujemajo med sabo, saj jim bo ravno to dalo čar. Če je v tebi kaj umetniške duše, lahko izdelaš svoje in jih pobarvaš, kot si želiš.

Vzorci

Na steno nalepi zaščitni lepilni trak in pobarvaj kvadrat. Nato z barvanjem manjših kvadratov nadaljuj do sredine (glej sliko). Tako boš ustvarila zanimivo igro geometrijskih likov in barv. Uporabiš lahko različne odtenke iste barve ali pa poskusiš z različnimi. Posebno svežino bodo prostoru dali nežno zeleni odtenki, če pa želiš toplejši učinek, izberi zemeljske tone od rdeče do rjave.

Zanimiv papir

V trgovini poišči darilni papir z zanimivimi vzorci in izberi nekaj različnih. Doma ga razreži na enake kose in jih obesi v skupinah. Če je stena manjša, naredi manjše kose in jih na steno nalepi v več skupinah, kar bo steno naredilo večjo. Ideja je uporabna tudi za kopalnico, vendar v tem primeru papir raje prelepi s prozorno samolepilno folijo, da se ne zmoči.

Fotografiraj!

Odpravi se v naravo in fotografiraj motive, ki vzbudijo tvojo pozornost – zanimivo drevo, sončni zahod ali pa kaj čisto tretjega. Fotografijo lahko daš povečati ter natisniti in že imaš zanimiv plakat. Če se ti ne ljubi komplicirati s fotografijami, lahko plakate z zanimivimi motivi kupiš v bolje založenih tehničnih trgovinah (npr. Obi in Bauhaus), kjer ponujajo celo fototapete – plakate v velikosti tudi do 4 x 4 metre.

Cosmo ideja

Na strani primawall.com si lahko omisliš odštekane vinilne dekoracije za stene, ki jih potem tudi preprosto odstraniš. Uporaba je zelo preprosta, učinek na steni pa izjemen!