Pištole zdaj tudi v roza barvi

Da so Američani ‘usekani’ na strelno orožje že dolgo ni več nobena skrivnost. Ameriški proizvajalci orožja pa so si zdaj omislili še prav posebno modno obarvano kolekcijo pušk in pištol, ki je namenjena prav dekletom.

25. 9. 2007

V eni večjih prodajaln orožja po novem ponujajo nežnejšemu spolu več vrst strelnega orožja v rožnati barvi. Med njimi je celo Remingtonova 20-kaliberska šibrovka v svoji rožnati in črni izvedbi, na kateri se bohoti slogan: “Pa streljaj kot dekle, če si upaš!”

Prodajni hit čez lužo

Poslovodja ene od takšnih trgovin, Chris Hanson, je že povedal, da je novo, nekoliko femnizirano orožje namenjeno dekletom in ženam, ki jih zanima lov, in dodal, da se tako šibrovka kot lovska karabinka Crickett v bleščeče rožnati barvi odlično prodajata.

V rokah dvanajstletnice

V mestu Baraboo pa Jim Astle, lastnik trgovine Jim’s Gun Supply, že več let misli tudi na nežnejši spol. Že leta in leta namreč izdeluje tudi strelna orožja v rožnatih barvah. Srečna lastnica enega takšnih orožij je tudi njegova 12-letna hči.

Videz šteje

“Dekleta rade streljajo s puškami, a jim ni vseeno kako puške izgledajo” je še prepričan Jim. “Fantom pa je po drugi strani popolnoma vseeno, kakšnega izgleda je njihovo orožje.”

Srhljiva dejstva

Da ne bo pomote! Nad tem novim 'modnim' trendom iz ZDA še zdaleč nismo navdušene.

Naj zato v razmislek nanizamo le še nekaj dejstev, s katerimi je proizvajalce orožij, ki so si po novem za tarčo svojega tako in drugače agresivnega marketinga očitno izbrali dekleta in ženske, soočila zgrožena javnost:

  • dejstvo je, da je bilo v zadnjih treh mesecih samo v Washingtonu ustreljenih ducat najstnic,
  • dve študentki, ki sta se vračali s slavnostne priredtive na višji šoli Anacostia, kjer sta prejeli nagrade za izjemne dosežke, so na poti domov ustrelili na ulici,
  • policisti poročajo, da jim vse več sivih las povzročajo prav podivjane tolpe deklet, katerih število iz dneva v dan narašča ...