Philips Fashion Week se začenja danes!

Danes se v ljubljanskem Kinu Šiška začenja težko pričakovani teden mode. Poleg modne piste, novih trendov in številnih manekenk, je letos pripravljenih še mnogo dodanih vrednosti.

2. 4. 2012

Prvo dejanje tedna mode bo okrogla miza na temo DNK slovenskega modnega oblikovanja.

Mnenja bodo z udeleženci delili vidnejši modni ustvarjalci domače scene: Mariborčanka Nataša Peršuh je prepričana, da se slovensko modno oblikovanje aktivno in vztrajno prebija na svetovni modni zemljevid. Za mizo bo sedel tudi Zoran Garevski, vsem dobro znani oblilkovalec in veliko modno ime na sončni strani Alp. Zoran je stilist številnih znanih obrazov, sodeloval je s pomembnimi oblikovalci, sam pa je prepričan, da je za uspeh potrebno neprestano garanje.

»Moj največji uspeh je, da me delo še vedno veseli.«

O pogojih dela in slovenski modni industriji bo spregovorila tudi Urša Drofenik, ustvarjalka, ki je pobliže spoznala svetovno modno elito. Zaščitni znak njenih oblek so korzeti z zavezovanjem na hrbtu, a Drofenikova izpostavlja še vidik globalne medijske prepoznavnosti. S kakšnimi težavami se pri svojem delu soočajo slovenski oblikovalci, bo delila tudi Marta Vodeb, sicer kreatorka, svetovalka, stilistka in zagovornica večno elegantne črne barve.

Del okrogle mize bosta še Valter Kobal in Sanja Grcić. Slednja je pred kratkim skupaj s še dvema slovenskima oblikovalcema dodala nov pečat domači modi, saj so odprli butik, posvečen slovenskemu dizajnu. Mnenja bosta delila še Olga Košica, vrhunska oblikovalka nakita in gostja iz tujine, britanska oblikovalka Mariel Reed.

»Bomo nekoliko nostalgični, šarili bomo po koncu devetdesetih, saj se mi zdi nujno mlajši generaciji pokazati, kaj vse se je nekoč že dogajalo na slovenskem trgu,« je zaupala sodelavka revije Elle in modna blegerka Urša Jerkič, ki bo tudi letos povezovala okroglo mizo.

Vstop na dogodek je prost!

Več informacij in sprotno obveščanje o dogajanju:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri