Philips Fashion Week 2012 - impresije z uvodne modne revije

Z opoldanskem predavanjem o modni ilustraciji je ponedeljek odprl že tretji slovenski teden mode. Na znani lokaciji, v kinu Šiška, bo te dni vrvelo od modnih navdušencev. Mi pa na tem mestu objavljamo foto impresije z dogoka.

Philips Fashion Week 2012 - impresije z uvodne modne revije (foto: Elle Press) Elle Press
9. 10. 2012

Oglej si mini foto izbor s prve modne revije letošnjega Philips Fashion Weeka, na kateri so svoje kreacije predstavili AlmiraSadar, Draž, Tanja Zorn, Farandula, Niti Niti, Katja Magister in Akultura:

Teden mode je otvorila pestra kolekcija Almire Sadar, ki je tokrat predstavila kolaž različnih oblačilnih kosov v bombažnih tkaninah, pleteninah in ročno kvačkanih oblačilih. Izhodišče njene kolekcije je preprosta črtasta srajca, ki se spreminja v srajčno obleko, različne debeline črt pa se sestavljajo v nove vzorce.

Z novimi vzorci, ki temeljijo na sencah kot fotografskih motivih Eve Petrič so se kot drugi predstavili Pletenine Draž. Ti sence primerjajo s čustvi.

»Namesto, da jih potiskamo v senco, jih raje abs-traktirajmo.«

Zavili so jih v svoje pletenine, v kožo številka dve, ki nas varuje in povezuje.

Povezuje nas lahko tudi za večno, kot najlepši zmrznjeni trenutek. Kolekcija Tanje Zorn nosi naslov Frozen (Zmrznjeno), njene obleke pripovedujejo univerzalni jezik, družiti obleke pa je zanjo nekaj podobnega kot večna zaljubljenost v svobodo eksperimenta.

Farandulin navdih za kolekcijo Every Soul is a Circus pa predstavljata Martha Graham in njena umetnost plesa. Oblačila v subtilni barvni paleti bele, črne, ledeno sive, breskvino oranžne in bronz, snujejo nevidna razpoloženja in razkrivajo notranjo pokrajino ženske psihe. Kolekcijo sestavljajo romantične svilene tkanine in drugi lahkotni materiali.

Videli smo tudi kolekcijo unikatnih ročno pletenih izdelkov Niti Niti, ki jih oblikuje arhitektka in oblikovalka Simona Muc. Tokrat se je vrnila k idejam legendarnega Andyja Warhola, k pop artu, k živahni paleti barv,... in vse to prepletla z unikatnostjo lastnih pletenin.

»'Andy wore holes' je povabilo na sodoben 'coloring party', kjer boste spet srečali Marilyn, cvetlice, kravje tapete in mačka Sama, tokrat v nekoliko drugačni podobi.«

Katjo Magister, ki se je predstavila kot naslednja, pa je pri oblikovanju kolekcije navdahnilo potovanje; skozi oblačila namreč izraža ljubezen do kulture deskanja. Pripravila je moško-žensko kolekcijo, rahlo romantično in adrenalinsko navdahnjeno; čiste linije je poudarila z vzorci modro-rdečega kara in valovi globokega oceana.

Kot zadnja v večeru je manekenke na pisto poslala še oblikovalka Alenka Globočnik, ki si je za svojo modno znamko Akultura letos zamislila pridih Maroka. Svojo kolekcijo opisuje kot čutno, polno kontrastov, v kateri je zaobjela vplive Maroka; od dotika svobode, barvitosti, tradicije in modernosti hkrati.

Elle stilist z revijo Elle in Maxijem

Možnost sodelovanja na najprestižnejšem modnem dogodku, so dobili tudi stilisti. Revija ELLE je skupaj z veleblagovnico Maxi izbirala najboljšega slovenskega stilista.

Med pet finalistk so se uvrstile HELENA KORON, JANJA GOMEZEL, JANJA POPOVIĆ, ŠPELA KOPAČ in ZARJA PREDIN, na koncu pa se je zmage in naziv NAJBOLJŠI SLOVENSKI STILIST po izboru žirije v sestavi urednice Elle Barbare Sekirnik, modne urednice Elle Petre Windschnurer, pomočnice urednice Elle Tine Curk, arti direktorice revije Elle Dunje Mantel ter direktorice Modiane veselila Janja Popović, ki je s tem prejela nagrado 300 €, veliko Muškatno penino kot tudi veliko medijsko pozornost.

Za več o dogodku!

Vse fotografije, videozapise in zakulisna dogajanja lahko sproti spremljaš na uradni strani Philips Fashion Weeka, na facebook strani Fashion Week Slovenia in spremljaš #FWLJ čivke na twitterju.

P.S. v ogled še posebno priporočamo:

Kaj vse nas še čaka?

Preveri program na Philips Fashion Weeku 2012 - od 8. do 10. oktobra 2012 v Kinu Šiška: na povezavi Program Fashion Week oktober 2012!