Peko čevlji za Alenko Bratušek

V Peku pozivajo na pomoč vse Slovence – k ohranitvi slovenskih delovnih mest z nakupom Pekove obutve.

4. 6. 2013

PekoSlovensko podjetje Peko je iz nekoč majhne čevljarske delavnice v Tržiču zraslo v enega izmed glavnih predstavnikov domače obutvene industrije. V 110 letih svojega obstoja je domače podjetje preživelo kar nekaj držav, sistemov in lastnikov, vsa ta leta pa zaposlene povezujeta znanje in ljubezen do izdelovanja kakovostnih čevljev. Peko se je v 110 letih večkrat srečal z vzponi in padci, vedno pa je našel način in pot k ohranitvi tržiškega čevljarstva in blagovne znamke z izjemno tradicijo.

Kljub izrednim težavam s katerimi se podjetje sooča v tem trenutku, so tudi tokrat vodstvo in zaposleni v Peku prepričani, da bodo našli rešitev in ohranili priznano blagovno znamko, pri čemer pa jim bo v veliko pomoč vsaka podpora, ki jo bodo dobili. Banke so pomoč žal zavrnile, lastniki pa rešitve iščejo predolgo.

Velika akcija!

V Peku so zato vzeli stvari v svoje roke in poleg že rednih Jubilejnih akcij v okviru 110-letnice, v Peku, od 29. 5. do vključno 16. 6., trenutno že poteka tudi VELIKA AKCIJA zaprte obutve, med katerimi so tudi modeli iz nove kolekcije pomlad poletje 2013.

V eno od trgovin Peka je zavila tudi ena od naših Cosmo novinark, Živa, in tam našla kar nekaj mladostnih parov obutve zase, pa tudi par ali dva za aktualno predsednico vlade, Alenko Bratušek, ki rada nosi lepe čevlje, a po poročanju nekaterih slovenskih medijev njena garderobna omarica ne premore tudi para Peko.