Nosiš strgane kavbojke? Potem moraš vedeti TOLE (presenetilo te bo!)

Tvoj najljubši modni kos lahko resno škoduje zdravju. Preberi, zakaj.

Nosiš strgane kavbojke? Potem moraš vedeti TOLE (presenetilo te bo!) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2022

Strgane kavbojke so že nekaj let eden najbolj vročih modnih trendov. Če jih takšnih (po nekem naključju) nisi kupila, pa si gotovo ohranila par, ki se ti je strgal sam. Saj veš, kako radi se starejši zgražajo nad tem, po njihovih besedah, bizarnim trendom, a imajo morda celo malo prav.

Raztrgane kavbojke so lahko nevarne za tvoje zdravje. Kako?

#1 Si že kdaj pomislila, da bi ti lahko povzročile opekline?

Očitno je, da ne pokrivajo celotnih nog, torej so predeli nog, če jih ustrezno ne zaščitimo, na soncu lahko hitro zelo prizadeti. Samo pomisli, kolikokrat si v njih na soncu preždela dolge ure.

V zadnjem času so družbena omrežja preplavile fotografije tovrstnih poškodb. Da se kaj podobnega ne bi zgodilo tudi tebi, razkrite predele namaži s sončno kremo ali pač obuj hlače, ki nimajo lukenj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Justice (@victoriajustice) on

#2 Tako tesne so ...

Poleg strganih kavbojk so tudi kavbojke same po sebi lahko neprijazne našemu telesu. Tesne hlače, ki so, hvala bogu, vedno manj v trendu, lahko povzročijo veliko nepotrebnega pritiska na okončine. Zaradi tesnih kavbojk in kril telo izgubi svojo naravno ravnotežje in nas sili, da se gibamo kot robot. Kavbojke lahko močno obremenijo določene živce, kar lahko vodi celo do bolečin in otrplosti določenega dela telesa.

Ko naslednjič oblečeš svoj najljubši džins, ne glej samo na trende, pač pa predvsem na svoje počutje in posledice, ki jih napačen kos lahko povzroči. Za lepoto konec koncev ni treba pretrpeti tako veliko.

Vir: Zadovoljna.si

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Awwww! Anamaria Goltes je včeraj nastopila na tednu mode in mi smo TOTALNO zaljubljeni v obleko

Priporočamo tudi: To pravilo 10 SEKUND bo tvoj stajling izstrelilo med modne zvezde