Obline – vir ženskosti

Nosite konfekcijsko številko večjo od 42? Skrivate svoje obline za širokimi temnimi srajcami in hlačami, ker menite, da moški padamo na dolgonoge manekenke s konfekcijsko številko 36? Potem ste zagotovo 'out'.

12. 4. 2007

Moški ljubimo obline, zlasti pa nas vznemirjajo ženske, ki so na njih ponosne in jih ni sram svoje adute tudi pokazati širšemu občinstvu.

Zapoved 90-60-90 se poslavlja

Saj že vse poznate pregovor, pokaži svoje adute in skrij pomanjkljivosti. Tega reka se držijo tudi največje svetovne zvezde, kot je na primer slovita Jenifer Lopez ali Naomi Campbell, ki so zaslovele prav zaradi erotičnih oblin.

Tudi svet mode se počasi oddaljuje od zapovedi 90-60-90 in v svoje vrste spušča obilnejše postavice. Tako se je letošnji milanski modni teden začel z modna revijo Elene Miro. Oblikovalka, katere oblačila so na voljo tudi pri nas in se po kakovosti in dizajnu lahko primerja z vsem dobro znano Luiso Spagnoli in podobnimi, je na njej že četrtič predstavila kolekcijo za ženske z močnejšo postavo.

Ozka ravna krila

Letos so ponovno modna ozka ravna krila. Slednja so lahko videti odlično tudi na obilnejših postavah. Pozorne morate biti le pri izbiri tkanine, ki naj ne bo popolnoma gladka in ne preveč prozorna. S takšnim krilom boste lepo poudarile postavo in prekrile odvečne maščobne delce.

Pri dolžini krila bodite pozorne le na to, da razkrijete svoje noge prav tam, kjer so najtanjše, pogosto je to prav okrog kolen. Če so vam všeč nekoliko ožja krila, lahko poskusite tudi s tistimi v obliki tulipana. Takšni kroji so primerni za zaobljene boke in jih lahko nosite tudi v krajših izvedbah nad kolenom. Oceno odlično pa boste prejele le, če si boste obule čevlje z vrtoglavo visoko peto, ki optično stanjšajo in podaljšajo noge.

Tiste, ki si upate še nekoliko več in vas ni strah poželjivih pogledov predstavnikov močnejšega spola ter zavidljivih komentarjev zafrustriranih žensk, pa si lahko nase nadenete čeveljce s platformo, ki naj bodo glede na to, da je pomlad, spredaj odprti. Nasploh morate biti pri izbiri čevljev izredno pozorne, saj so slednji najpomembnejši pri vaši celostni podobi.

Namig: barva čevljev naj se ujema z barvo roba krila, lahko pa izberete tudi čevlje v barvi nogavic.

Pa še nasvet: Izogibajte se črtastim vzorcem, saj bodo ukrivljene črte le pritegnile pozornost na vaše boke in zadnjico ter jih vizualno še dodatno razširile.

Pri vašem osebnem stilu je pomembno le, da se odločite za stil, ki ga boste znale zagovarjati in nositi. Kot sem že zapisal, moški ljubimo obline in naj vas nikar ne bo sram pokazati adutov. Prepustite se domišljiji.

Aljoša Krošlin Grlj, modni urednik Men's Health