Oblikovalka nakita: Mojca Kropec – Nevestica

Mojca Kropec je izdelovalka unikatnih poročnih modnih dodatkov s certifikatom umetnostne obrti, ki so narejeni iz naravnih materialov in poudarjajo naravno lepoto in individualnost s kančkom igrivosti ter nežnosti.

Oblikovalka nakita: Mojca Kropec – Nevestica (foto: Lisa Press) Lisa Press
2. 5. 2012

"Ideja za samostojno oblikovalsko pot se je porodila v vročem poletju 2010, ko sem začela izdelovati prikupne male broške v obliki rožice. Ker je uporaba teh omejena in vsak modni stil in tip ženske ni primeren za nošenje takšne vrste nakita, sem poskušala na problem pogledati iz širšega zornega kota. In tako sem naletela na poroke, kjer je ponudba cvetličnih aranžmajev in naprsnih šopkov zelo omejena in enaka že vrsto let. Mislim, da je čas, da v poročni obred vnesemo malo kreativnosti in individualnosti. Zlasti zato, ker je to edinstven trenutek v življenju dveh zaljubljenih. In tako je nastala blagovna znamka Nevestica," nam je zaupala Mojca Kropec, komunikologinja iz okolice Slovenske Bistrice, kjer ima urejeno svojo delavnico in kjer tudi sprejema stranke.

"Tukaj se z mladoporočencema v miru, ob vroči kavici, pogovorim o njunih željah za najlepši dan v življenju in kako ga z mojimi izdelki lahko še polepšamo."

Mojca gleda na to, da so njeni izdelki čudovit in trajen spominek na poroko in da imajo hkrati uporabno vrednost po poročnem dnevu.

Kje jo najdeš?

Ker Mojca Kropec trenutno prenavlja spletno stran www.nevestica.si, te vabi na Facebook stran Nevestica.si. V prihodnje pa pripravlja spletno trgovino z ročnimi izdelki za poroke, kjer bo k sodelovanju povabila tudi druge oblikovalce.