Oblikovalka in ustvarjalka Minka Rozman

Minka Rozman se nad slikanjem, risanjem in oblikovanjem navdušuje že od otroštva, zato je bila odločitev za študij oblikovanja tekstilij in oblačil na ljubljanski naravoslovnotehniški fakulteti samoumevna.

8. 3. 2013

"Celoten opus mojega ustvarjanja vsebuje oblikovanje in izdelovanje moške mode – kar imam najraje in čemur sem največ pozornosti namenila tudi med študijem. Z moškimi oblačili sem sodelovala že na več modnih revijah in uspešno tudi na natečajih."

Uživa tudi v oblikovanju in izdelovanju ženskih oblačil, opazna je njena kolekcija pajkic.

"Trenutno delam na kolekciji bodijev in spodnjega perila, oblikujem oblačila po naročilu, pred kratkim pa sem se začela učiti krojenja in šivanja na tečajih in delavnicah oziroma mini tečajih pod imenom Specialka tečaji – šivanje po mili volji," nam je zaupala modna navdušenka, ki navdih išče povsod.

"V vsakdanjem življenju, ljudeh, fiktivnih zgodbah, filmu, umetnosti ...Rada eksperimentiram z različnimi materiali in barvnimi kombinacijami. Obožujem tudi kovino in vse njene imitacije na materialu," je še dodala Minka, ki ustvarja v svojem studiu v Mostah v Ljubljani, kjer z drugimi oblikovalkami vodi tečaje in delavnice.

"Poleg tečajev so trenutno aktualne delavnice izdelovanja pajkic, tudi tiskanje pajkic v sodelovanju s trgovino Rayher HobbyArt. Vodimo tečaje izdelovanja spodnjic, ovratnikov kot samostojnih kosov, otroške delavnice ter izdelovanje mil in toaletnih torbic v sodelovanju s Kupalo. Pripravljamo pa tudi tečaje za nosečnice in mlade mamice – izdelovanje bodijev in odejic za dojenčke, tečaje izdelovanja ženskih bodijev, male črne oblekice, korzetov, kopalk, torbic, trenirk s kapuco, tečaj recikliranja oblačil, otroške delavnice in še veliko drugih," je dejala oblikovalka in dodala, da v okviru koncepta Šivanje po mili volji lahko vsak pride in ustvarja v njihovem prostoru, si sam izdela oblačila in uporablja vse pripomočke in šivalne stroje.

Kje jo najdeš?

Na Facebook strani MilaKrasna (kmalu tudi na www.mr.si in www.milakrasna.si), informacije o tečajih pa boš dobila na Facebook strani Specialka tečaji (kmalu tudi na www.specialka-tecaji.si).

Napisala: Metka Pravst, foto: osebni arhiv