Tudi ti pereš kavbojke v pralnem stroju? NIKAR, in TO je razlog, zakaj (presenečena boš)

Ponujamo ti tudi nekoliko kontroverzno rešitev!

Tudi ti pereš kavbojke v pralnem stroju? NIKAR, in TO je razlog, zakaj (presenečena boš) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2021

Če si nam vsaj malo podobna, potem tudi ti večino svojega časa preživiš v priljubljenih "skinny" kavbojkah. Da bi jih ohranila v čim boljšem stanju (beri kot: da se ti popolnoma prilegajo) se verjetno izogibaš pralnega stroja kot hudiča. 

In prav je tako!

Ja, vemo, ne sliši se ravno najbolj higiensko - toda tistih prvih nekaj dni, ko jih moraš spet vkalupiti in prilagoditi svojemu telesu, je precej neprijetnih. 

Preberi še: Imaš v omari bež pulover? Tako ga nosiš kot prava modna vplivnica!

Kaj pa, če ti povemo, da obstaja način, kako si "oprati" kavbojke brez vseh teh neprijetnosti? No, po mnenju stilistke Rayne Batal, absolutno obstaja.

V začetku tega meseca je modna strokovnjakinja svoje sledilce na TikToku pozvala, naj ne perejo džinsa v pralnem stroju. Dejala je: "Ne delaj tega. To vpliva na prileganje in barvo - kavbojke bodo zbledele in nikoli ti ne bodo več povsem prav."

@ranyabatal

Do Not Wash Your Jeans! I know it’s gross, but trust me! #fyp #fashion #style #tips

♬ original sound - Ranya Batal

Namesto pranja kavbojk v pralnem stroju je Rayna sledilcem ponudila precej nenavadno rešitev in sicer, da džins zmrznejo v zamrzovalniku. To naj bi ubilo vse bakterije, hkrati pa ohranilo tako barvo kot obliko.

Nadaljevala je: "Vrzi jih v zamrzovalno vrečko in jih za dva dni postavi v zamrzovalnik. Kot nove bodo."

Preberi tudi: V Primarku smo našli najlepšo bundo sezone za 40 €

Čeprav je priznala, da se morda sliši malo nagnusno, je Rayna dejala, da to metodo uporablja za ves svoj džins. Še vedno nisi prepričana, da deluje? Ena najbolj ikoničnih blagovnih znamk džinsa Levi's priporoča tudi, da vsak madež počistiš posebej, namesto da bi kavbojke oprala v pralnem stroju.

Priporočamo: Ta nepričakovana barva bo top modni trend sezone

Tiskovni predstavnik znamke Levi`s je za časopis Independent povedal: "Džins je trpežna tkanina - ni ga treba prati tako pogosto, kot mnogi verjamejo." Medtem je izvršni direktor Levi`sa Chip Bergh leta 2016 za CNN povedal, da kavbojk ni opral že 10 let.

Fotografiji: Profimedia