Nič več razprodaj v Sloveniji - kaj pa zdaj? Ideje, kje boš sedaj lahko nakupovala!

Upravni odbor Trgovinske zbornice Slovenije je s 16. novembrom ukinil pravila pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve. Preberi, kaj to pomeni + poiskali smo TOP 10 spletnih strani, ki non stop ponujajo popuste!

Nič več razprodaj v Sloveniji - kaj pa zdaj? Ideje, kje boš sedaj lahko nakupovala! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2016

Zbornica je odločila, da ne bo več regulirala sezonskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve.

Tako se 6. januarja prihodnje leto ne bodo več začele zimske razprodaje, 15. julija pa ne več poletne.

Odslej bo to stvar poslovne odločitve posameznega trgovca, ki se bo lahko sam odločal, ali se obdobje popustov izplača, seveda pa bodo vse trgovci še vedno morali spoštovati zakonske določbe glede razprodaj.

Novost je, da bo datum začetka in trajanja razprodaj stvar posameznega trgovca, vse ostalo pa ostaja nespremenjeno, so opozorili v TZS.

»To pomeni, da bo moral trgovec v primeru, da se odloči za razprodajo, še naprej spoštovati določbe zakona o varstvu potrošnikov v delu, ki določa način izvajanja razprodaje, ter določbe zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami,« so še izpostavili.

V TZS s tem korakom sledijo spremenjenim nakupovalnim navadam potrošnikov.

»Potrošnik je zaradi vse večje ponudbe, tudi preko spletnih trgovin, v zadnjih letih postal še bolj zahteven. Za svoj denar zahteva najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, pri nakupovanju je bolj preudaren, stalno spremlja in pregleduje ponudbo,« so opisali v zbornici.

S tem sledijo trendu drugih držav članic EU, kot sta Avstrija in Nemčija, kjer pa višina popustov in s tem delež prihrankov niso povsem primerljivi.

In kako se bodo odzvali trgovci?

Zaenkrat - kot se je tudi potihem pričakovalo - so ti še zaviti v molk in svojih poslovnih praks ne želijo razkrivati.

Pomiri te lahko dejstvo, da imajo menda vsi v mislih potrošnike in njihovo dobrobit ter to, da si verjetno do zdaj postala že prava mojstrica spletnega nakupovanja! Še nisi? Izvoli ...

TOP 10 spletnih strani za modne nakupe, ki non stop ponujajo popuste:

WWW.ASOS.COM - Na spletni strani Asos kar mrgoli dobrih blagovnih znamk različnih cenovnih razponov in kosov, s katerimi boš neprestano v trendu! 

WWW.BOOHOO.COM - Britanska spletna stran, kjer kar mrgoli modnih kosov po zelo ugodnih cenah.

WWW.LAVISHALICE.COM - Za seksi dneve v oblekah, ki so prava posebnost znamke Lavish Alice.

WWW.RIVERISLAND.COM - Še ena britanska spletna stran, ki ponuja tudi svojo premium linijo. Najboljša stvar je ta, da so kosi pri tebi v manj kot 10 dneh!

WWW.SISISHOP.EU - Malce drugačne ideje za darila! Za prijateljico, mamo, zase, za kogarkoli!

WWW.ZARAHOME.COM - Če znamke Zara Home nimamo še kot trgovino v Sloveniji, pa Zara Home pride k tebi v tvoj naslonjač! Čudovite ideje za dom in ideje za raznovrstna darila.

WWW.HM.COM - Trgovino H&M sicer imamo v Sloveniji, ampak ali si videla, kakšno ponudbo imajo šele na spletu? Verjemi, splača se pogledati!

WWW.NEXT.CO.UK - Če si mlada mamica, bo to prava meka za tvojega otročka, sicer pa je znamka Next zelo dobra tudi na področju ženske in moške mode.

WWW.NET-A-PORTER.COM - Za dneve, ko si želiš napasti oči ned prelepimi in pregrešno dragimi kosi oblačil, ali pa za dneve, ko si še posebno poredno zapravljiva!

WWW.ETSY.COM - Spletna stran, kjer so doma umetniki in kjer boš našla čudovite unikatne kose.

Preberi še, kako se 'ne zrediti' čez praznike? Preprosto, samo tole upoštevaj! ali pa poglej, kako so svoje smrekice okrasile znane Slovenke.