Narekovalke stila: Punce, za katerimi se ozreš

Predstavljamo štiri čudovita dekleta, ki z nogami trdno stojijo na tleh, a vedno kukajo tudi v višave. Všeč so nam, ker so preproste, ker uživajo v tem, kar počnejo, in tudi zato, ker njihov stil oblačenja in življenja očara vse, ki se znajdejo v njihovi bližini.

23. 5. 2011

Ana Lazovski, modna oblikovalka in maskerka

Ana je mlada in sofisticirana dama z nešteto talenti. Šolana maskerka in oblikovalka modnih dodatkov v življenju ničesar ne prepušča naključju. Oblikovanje naglavnih dodatkov je eden od njenih konjičkov, in čeprav tega noče obešati na veliki zvon, je pri svojem delu zelo uspešna. Njena ljubezen do oblikovanja se je rodila v Londonu. Kot pravi, je imela srečo, da je bila ravno prav naklonjena tamkajšnjim vplivom, da je začela ustvarjati obročke. In to kar leto prej, preden so naglavno okrasje začeli prodajati v Zari in H&M-u. “Tako kot te čevlji prizemljijo, tako ti klobuk daje senco in pokrije tvojo skrivnost,” razloži Ana. Z oblikovanjem izraža svojo kreativnost, pri tem pa zelo pazi, da ljudje razumejo njeno delo – ne prenese, da nekaj obstaja samo zato, da je. Njene stvari lahko občuduješ na Tavčarjevi 5 ali v trgovini Meri Sarajlija v Ljubljani, lahko pa jo poiščeš tudi na spletu.

Ines Dragišič, manekenka

Ines je ena tistih punc, ki ne govorijo veliko – namesto nje govorijo njen rokerski videz, njena prisotnost, njen slog oblačenja. Z manekenstvom je začela pri 15 letih, ko jo je v nakupovalnem središču naključno našla agentka. Leta 2007 je postala Supermodel Slovenije in takrat se je začela njena manekenska pot. Najprej mesec v Grčiji, potem malce dlje v Nemčiji, danes se veliko zadržuje v Milanu, snemala pa je tudi v New Yorku. Februarja je že drugič sodelovala na Madridskem tednu mode, po študiju, ki ga ima namen končati še letos, se odpravlja v Barcelono in Pariz. Trenutno dela v Ljubljani, njen največji dosežek pa je osemstranska modna zgodba za italijansko revijo Grazia. Ines prisega na dobre kavbojke, razvlečeno majico in usnjeno jakno, za piko na i pa rada poseže po svetlečih dodatkih. Vzornic v svojem poklicu nima, so le ljudje, ki jih globoko občuduje. Na primer Kate Moss, ki je po njenih besedah vredna svojega slovesa. “Všeč mi je njen celotni videz – slog oblačenja, njeno delo, skratka paket seksa, drog in rokenrola,” pravi Ines.

Nika Veger,  urednica lepote Cosmopolitana in Sense, vizažistka

Nika je tiste vrste rdečelaska, ki zavzame prostor, takoj ko vstopi vanj. Njeno delo je takšno kot ona sama, razburkano kot ocean, s kančkom humorja v vsakem detajlu. Kot urednica lepote pri revijah Cosmopolitan in Sensa nenehno ustvarja nove trende ter svoje bralke poučuje o pravilni negi kože, zadnjih trendih in lepotnih skrivnostih. Z osnovnimi postopki ličenja ter triki in materiali za gledališko, filmsko in modno masko se je spoznala v Makeup Workshopu v Ljubljani, pozneje pa je teorijo vizažiranja osvojila v pariški šoli Make Up For Ever in losangeleški Make-Up Academy. Nika ljubi ekstreme, ki sestavljajo harmonijo. “V življenju to pomeni predajati se različnim užitkom, ki so del zadovoljnega vsakdana, pri oblačenju pa to pomeni, da opazim izstopajoče kose različnih stilov, ki jih potem povežem v zame logično celoto,” nam pojasni Nika. Pogled ji zastane ob etno kosih in ročnih izdelavah, najtežje pa se upre klobukom.

Nina Štajner, blogerka, modna oblikovalka

Blog Kitchy World in Bitchy Words je Nina začela pisati pred nekaj leti, ko je hodila v res dolgočasno službo. Ker je že od nekdaj zelo kritična do slovenske arhitekturne, oblikovalske in kreativne scene, je začela pisati. Blog se je sčasoma prelevil v dnevnik Nininih stilističnih podvigov, njenega dela, interesov, navdihov in stvari, ki jo spravljajo v smeh. Absolventka arhitekture, ki je šele na izmenjavi v Pragi ugotovila, da arhitektura ni edina stvar na svetu, se je po vrnitvi v Slovenijo, namesto da bi diplomirala, začela ukvarjati z modnim oblikovanjem in iskanjem vintage oblačil. Tako je njeno življenje ujeto med urednikovanje ene od slovenskih revij, šivanje kostumov in organizacijo vintage vikendov, o vsem, kar se ji dogaja, pa poroča na svojem blogu. Njen najljubši blog je The Man Repeller, ki ga piše dekle z neverjetnim smislom za humor in izrazitim občutkom za modo.

Besedilo: Manca Čampa, fotografije: Aleksander Štokelj, ličenje: Maja Drab. Zahvaljujemo se lokalu Casa del Papa.