Naredi TO in veliko manj se boš potila pod pazduho (+potnih madežev na majici NE bo!)

Posloviš se lahko od nadležnih potnih madežev pod pazduho, in upoštevati moraš (vsaj) 1 stvar iz spodnjega seznama. 👏🏼

Naredi TO in veliko manj se boš potila pod pazduho (+potnih madežev na majici NE bo!) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2021

Toplejši meseci poleg kopice čudovitih stvari  s seboj prinašajo tudi kar nekaj nevšečnosti in ena takšnih je za modna dekleta še posebej nevzdržna.

Govorimo o potenju in potnih madežih na oblačilih, katerim bi se vse rade odrekle za zmeraj, a žal večina od nas nima te super moči. 

Kljub temu pa obstaja nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko potenje nekoliko omiliš oziroma ga enostavno zakamufliraš.

#1 Obleci spodnjo majico

Vemo, da je vroče, a za lepoto se splača malo potrpeti! Spodnja majica bo namreč zadržala tvoj pot in tako obranila bluze ter srajce potnih madežev. Če ti vseeno ni do dodatne plasti oblačil, obstaja alternativa, ki se imenuje protipotne blazinice.

#2 Neguj svoje pazduhe

Preveč poraščene pazduhe bodo zadrževale vlago in pot, zato jih redno neguj. Pobrite pazduhe namreč hitreje sušijo pot in ne oddajajo neprijetnih vonjav. 

Preberi tudi: Majico opereš vsakič, ko jo oblečeš? Nikar! In to je razlog

#3 Uporabi manj deodoranta

Tu velja pravilo: manj je bolj suho! Nobenega dokaza ni, da bi te več plasti deodoranta dlje ohranjalo suho in svežo, kvečjemu bo koža rabila dlje, da vpije vso to tekočino. Raje nanesi samo eno plast kvalitetnega deodoranta in počakaj, da se ta povsem posuši, preden oblečeš majico.

#4 Majico operi takoj

Ko se že zgodi nevzdržno, poskrbi, da boš majico s potnim madežem oprala čim prej, saj je zasušen madež potu resnično trdovraten in lahko se zgodi da bo odstranjevanje poškodovalo tkanino, še posebej njeno barvo. Svež madež odstrani že hladna voda in kapljica detergenta.

Priporočamo: To so edini 3 kosi, ki jih potrebuješ to sezono

Preberi tudi: Če imaš doma takšno majico, si prava srečnica

Fotografije: Profimedia