Povabljena na poroko? Naredi si uslugo, teh 5 stvari NE obleči!

Sezona porok je spet pred nami in če se tudi ti sprašuješ, kaj obleči kot povabljenka, ti najprej povemo česa NE OBLEČI. 

Povabljena na poroko? Naredi si uslugo, teh 5 stvari NE obleči! (foto: Matjaž Očko) Matjaž Očko
19. 3. 2017

Poroka je slavnostni dogodek, zato se moraš temu primerno tudi obleči. Veliko zavisi tudi od želja ženina in neveste, morda imata kakšen dress code, ki ga je lepo in pametno upoštevati. A če si bolj kot ne prepuščena sama sebi in svojemu okusu ter občutku, potem ti bodo tile nasveti prišli še kako prav.

1. Bela obleka

Vsekakor bodo vse oči na tebi! A to ne iz pozitivnega vidika, ampak po vsej verjetnosti iz vidika zgroženosti, saj je bela barva tisti dan rezervirana za nevesto. In zakaj bi želela biti tarča govoric, da se ne znaš za poroko obleči? 

Trenutno je sicer trend, da so vsi povabljenci v belih oblačilih, v takšnem primeru je bela obleka seveda obvezna, sicer pa prepusti belo barvo za nevesto, sama pa lahko izbiraš med celo mavrico barv in vzorcev.

Če že na vsak način želiš obleči belo obleko, potem vsaj ta ne bo razkošnega materiala kot je na primer čipka, kar takoj spomni na poročno obleko. Tudi tvoj čas bo prišel, sedaj pa ga prepusti nevesti!

2. Novi par čevljev

Verjetno bi jih rada vsem pokazala, ampak novi čevlji z visoko peto so slaba ideja za poroko, ki ponavadi traja cel dan in celo noč. In komu delaš uslugo, da se boš na obredu mučila v neudobnih čevljih, takoj ko bo uradnega dela konec, pa obula balerinke?

Raje se odloči za par čevljev, za katerega veš, da so udobni, da boš v njih lahko zdržala vsaj do polnoči. Če si boš za svečano priložnost vseeno kupila nove čevlje, super, ampak vsaj enkrat prej jih stestiraj in preveri, da te bodo preveč ožulili.

Udobnejši čevlji so čevlji z debelejšo peto, ki ti nudijo več stabilnosti, pa tudi peta ni potrebe, da je tako zelo visoka, saj sedaj nadeš kopico čudovitih čevljev z nizko peto.

3. Nič kaj preveč seksi in razkrivajočega

Saj veš, da nismo tako starokopitni, ampak tisto cunjico, ki ti komaj pokrije tazadnjo raje prihrani za kakšen zmenek z fantom, ali plesni večer s prijateljicami, za poroko pa vseeno izberi nekaj, v čemer se boš dobro počutila in ne boš vsak trenutek preverjala, kje ti bo kaj skočilo iz obleke.

Poroka je slavnostni dogodek, je eleganten dogodek, zato naj bo tudi tvoja podoba elegantna in graciozna in ne kot da si pravkar stopila iz nočnega kluba.

4. Nič izven želenega

Če si povabljena na poroko, kjer je dress code, potem si naredi uslugo in se ga drži. Tako preprosto je!

5. Nakit, ki žvenketa

Poroka je vesel in tudi glasen dogodek, ampak so trenutki, ko je treba biti tiho. Kot na primer, ko si ženin in nevesta dahneta usodni DA. In takrat si – verjemi – ne želiš povzročati hrupa z desetimi zapestnicami.

Zato ne nosi nakia, ki žvenketa, raje se odloči zabolj eleganten nakit in ne za kič, ki ga lahko nosiš vsak dan. Namesto zapestnic pa izberi lepe uhane.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala, Tjašino rubriko POROKA BO, lahko spremljaš tudi na njenem blogu.

PREBERI ŠE: Kako očistiti (srebrni ali zlati) nakit? in Te čevlje želi imeti vsaka trendseterka (+ izveš, kje kupiti cenejše podobne!)