Naredi sama: Tvoja chanelka

Na eni strani Khloe Kardashian z nekaj več kot 3000 evrov dragim avtentičnim na­hrbtnikom Chanel Graffitti, na drugi pa jaz s svojo umetninico za skromnih 30 evrov.

Naredi sama: Tvoja chanelka (foto: Helena Milost) Helena Milost
1. 1. 2015

Strošek: 30 evrov

Čas: 30 minut

Zahtevnost: +

Potrebuješ: nahrbtnik (usnjen ali iz blaga), sprej (akrilni, za tekstil, za usnje ...), šablone iz papirja, kovinske dodatke in okraske, lepilni trak, majhne škarje ali ustvarjalni skalpel

Naredi šablone

Oblikuj šablone iz kartona v motivu Chanel logota.

Z lepilnim trakom

previdno namesti šablone na izbrano mesto. Logotip postavi na zgornjo polovico nahrbtnika, napis '31 Rue Camber, Paris' pa na prednjo stran spodnjega žepka. S papirjem in lepilnim trakom zaščiti preostalo površino nahrbtnika, sicer boš poleg napisov ustvarila še odtise obrisov papirja in lepilnega traku. Z akrilnim sprejem (ali posebnim sprejem za tekstil ali usnje) previdno posprejaj papirnato šablono. Sprejaj pod pravim kotom iz razdalje 20 do 25 centimetrov.

Previdno odstrani

papirnate šablone in z večje razdalje naključno posprejaj še preostalo površino. Uporabiš lahko tudi dve različni barvi; za izdelavo svojega sem uporabila sprej bele in olivno zelene barve.

S sprejem lahko

na nahrbtniku ustvariš različne teksture; po zgledu originala sem svojega okrasila s široko razprto mrežo.

Nahrbtniku dodaj značaj

s poudarjenimi robovi – pomagaš si lahko tudi z akrilno barvo in gobico.

Dodaj še kovinske

ali iz vrvic spletene dodatke in jih obesi na zadrge.

Pripravila: Kaja Milanič iz Deklica.si