5 super idej, kako v svoji omari narediš popoln red

V omari ničesar več ne najdeš? Se ti zdi, da sploh ničesar nimaš? Cosmo ima zate super ideje, kako svoji omaro in garderobo narediš znova privlačno. 

5 super idej, kako v svoji omari narediš popoln red (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2016

Loči delo od zabave

Kupi obešalnike v dveh različnih barvah.

Na obešalnike ene barve obesi samo oblačila, ki jih nosiš ob različnih neformalnih priložnostih. Obleke, ki jih nosiš za v službo, obesi na obešalnike v drugi barvi.

Poskusi kupiti obešalnike enakih oblik, tako da bodo vsa oblačila visela v enaki višini in bo omara videti bolj urejena pa tudi lažje se boš znašla.

Takšna ureditev ti bo vsako jutro prihranila dragoceni čas, saj ti ne bo treba vsakič prebrskati cele omare, da bi našla želeni kos.

Za posebne priložnosti

Svečana obleka, ki jo oblečeš le vsaki dve leti, ko se odpraviš recimo na kakšno poroko, ne sodi med stvari, ki jih nosiš vsak dan.

Zavzema ogromno prostora, kar je še razlog več, zakaj težje najdeš kakšno drugo oblačilo. Stvari, ki jih oblečeš le redko, vendar jih vseeno želiš obdržati, raje shrani v posebnem delu omare.

Če imaš bolj malo prostora, jih lahko zapakiraš tudi v škatle in jih shraniš v klet ali pa pod posteljo. Tako ti ne bodo v napoto, pa še vedno boš vedela, kje jih najdeš, ko jih boš potrebovala.

Barve

Puloverji niso primerni za obešanje na obešalnike, saj se lahko hitro raztegnejo. Namesto da jih obesiš, jih zloži. Zlagaj jih tako, da bodo puloverji in majice enakih barv skupaj.

To ti bo omogočilo, da boš naslednjič, ko boš razmišljala, s kakšnim zgornjim delom naj kombiniraš recimo črne hlače, te približala kupčku puloverjev določene barve in se tako lažje odločila, kaj boš izbrala, ne da bi vse zvlekla iz omare in imela potem še delo z zlaganjem nazaj. Izbira primerne kombinacije bo tako vsaj za polovico hitrejša.

Obesi torbice

Šali in torbice so zoprni za shranjevanje, saj nikoli ne veš, kam bi jih dala, zato po navadi končajo stlačeni nekje na dnu omare.

Da bi se temu izognila, kupi kljukice za obešanje plaščev, ki jih povsem preprosto lahko pritrdiš na steno ob omari.

Ker so torbice lepe tudi na pogled, bodo steno celo poživile, poskrbi le, da svojo najljubšo obesiš na najbolj opazno mesto. V omari bo tako več prostora, šali in torbice pa se ne bodo mečkali in uničevali.

Čevlje v škatle

Obutev je najbolj zoprna za shranjevanje, sploh če si ena izmed tistih, ki imajo čevljev na pretek. Povsem nemogoče jih je zložiti, saj je vsak par drugačne oblike in včasih se zdi, da bi samo za njih potrebovala posebno omaro.

Problem lahko rešiš s preprostimi škatlami, v katere shraniš vsak par posebej.

Na škatlo lahko napišeš, kateri čevlji se skrivajo v njej, lahko pa si omisliš prosojno (recimo znamke Clear box), tako da boš že na daleč videla, kaj je notri. Škatle lahko shraniš na vrh omare in tako boš spet imela poličko več za čisto nove cunjice.

Ne spreglej še: 10 najlepših in trendi torbic v tem trenutku (FOTO)!