Napake pri nošenju in izbiri modrčka, za katere ne veš, da jih počneš

Na lestvici od 1 do 10, koliko sovražiš nošenje modrčka in kako komaj čakaš, da ga zvečer slečeš? Morda je to, da ti je nošenje modrčka nujno zlo, povezano tudi s tem, da izbiraš napačno velikost in ga napačno tudi nosiš ter hraniš.

Napake pri nošenju in izbiri modrčka, za katere ne veš, da jih počneš (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2017

1. Zanemarjaš strokovno mnenje

Pri modrčku je zlato pravilo - velikost je pomembna! In tudi, če si kdaj kupiš premajhne hlače, ki te vežejo, v upanju, da ti bodo nekoč kot ulite, je poznavanje pravih meri pri modrčku zelo pomembno. Dovoli torej, da te izmeri prodajalka spodnjega perila in ti pove svoje strokovno mnenje, kakšna je tvoja velikost modrčka. Študija iz leta 2008 je pokazala, da kar 80 odstotkov žensk nosi napačno velikost modrčka in ta je ponavadi premajhna. 

Če si moraš modrček ves čas popravljati in nastavljati, to skoraj zagotovo pomeni, da nosiš napačno velikost, zato se pred naslednji nakupom prepusti rokam strokovnjakinje.

2. Napačna velikost košarice

Si vedela, da je kar sedem različnih oblik prsi in da njihova oblika veliko vpliva na to, kateri modrček ti bo pristajal in izgledal najboljše? Na primer, ženske, ki imajo prsi bolj narazen, potrebujejo modrček, ki jih bo držal skupaj, tiste, ki imajo obliko bolj v solzico, pa potrebujejo nekaj več podpore. Naslednjič torej ne glej samo na izgled modrčka, ampak tudi, kako tvoje prsi izgledajo v njem.

3. Zapiranje na zadnjo kljukico

Če svoj modrček zapiraš na zadnjo, najožjo kljukico, je povsem možno, da kupuješ prevelike modrčke. Kupuj velikost, ki ti je prav, če zapneš že na prvi kljukici, saj se tudi materiali modrčkov čez čas raztegnejo.

4. Ne zategneš si naramnic

Tukaj ne mislimo, da si jih moraš zategniti, da se ti zažirajo v meso, ampak, če ti naramice ves čas padajo iz rame, potem imaš premalo zategnjene.

5. Zadnji del modrčka ni ravna linija

Ko si nadaneš in po svoje naravnaš modrček, se poglej v ogledalo in bodi še posebno pozorna na hrbet. Če linija modrčka ni ravna, ampak vijuga, potem je modrček ponavadi prevelik, ali pa ti je preširok.

6. Ves čas nosiš samo en stil

En stil ne ustreže vsem zahtevam, zato bi ženska morala imeti v svoji omari več različnih stilov, ki ustrezajo različnemu počutju, potrebam in stilu.

7. Misliš, da nosiš samo eno velikost

Pomisli, ali so vse tvoje hlače v omari enake velikosti, ali ti za različne stile pristajajo različne velikosti? Podobno je tudi pri modrčkih - niso vsi ustvarjeni in oblikovani enako, različne znamke imajo lahko različne tabele mer in enako je tudi pri različnih stilih modrčkov, zato bodi na to še posebno pozorna.

8. Ne pomeriš ga z obleko

Seveda te zanima, kako izgleda modrček brez obleke, ampak nosila ga boš verjetno z obleko in zato te mora tudi zanimati, kako izgleda modrček pod obleko. Že preprosta t-majica bo razkrila prednosti ali pomanjkljivosti izbranega modrčka.

9. Nosiš ga dan za dnem

Seveda ni nič narobe, če modrčka ne opereš vsak dan, ampak je pa narobe, če ga nosiš dan za dnem. Tudi modrček potrebuje počitek in dan, ko ga ne nosiš mu povrne elastičnost, zato mu omogoči malce oddiha.

10. Imaš ga že celo večnost

Kot že omenjeno v zgornjih vrsticah, modrčki sčasoma izgubijo svojo elastičnost, pa tudi obliko, lahko ti postanejo premajhni, preveliki, zato naj bi bila življenjska doba enega modrčka 12 mesecev. Lahko jo podaljšaš tako, da modrček pravilno shranjuješ, pereš in da ga ne nosiš vsak dan.

11. Napačno shranjevanje

Verjetno skoraj vse svoje modrčke zložimo, ko jih damo v predal, ampak takšno shranjevanje je napačno. Košarici se ne smeta nikoli zvijati, zato jih pospravi enega v drugega in to v takšni obliki kot ga nosiš.

12. Napačno jih pereš

Še ena točka, ki lahko skrajša življenjsko dobo modrčka. Modrčke je najlažje zmetati v pralni stroj, ampak to ni najboljša izbira. Morala bi jih prati na roke in kljub temu, da se sliši zamudno, je v resnici to precej enostavno. Modrčke podobnih barv daj v lavor, ki ga napolniš z mlačno vodo in nežnim detergentom in jih za par minut namoči, nato pa nekajkrat zavrti naokoli, poberi iz lavorja, nežno ožemi in končano! Če jih boš prala v pralnem stroju, pa za modrčke uporabi vrečko za spodnje perilo.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala
Vir: The List

PREBERI ŠE: Kaj to, kako zjutraj oblečeš modrček, razkriva o tebi? To moraš prebrati! in Nasveti in triki za varen način spletnega nakupovanja