Nana Rošič Alt – Moji mali čudeži

Oblikovalka Nana Rošič Alt s pardo maso kombinira materiale, ki barvno ali oblikovno navdušujejo.

Nana Rošič Alt – Moji mali čudeži (foto: osebni arhiv Nana Rošič Alt) osebni arhiv Nana Rošič Alt
25. 2. 2014

Nana je po izobrazbi etnologinja in kulturna antropologinja, ki s strastjo ustvarja nakit.

"Osnova mojega nakita je pardo masa – masa iz čebeljega voska, ki jo spečem v pečici, prelakiram in sestavim v končni izdelek," je zaupala ustvarjalka, ki svoj nakit vedno obogati s kovinskimi in steklenimi dodatki.

"Uporabljam kovinske delčke, ki jih najdem pri svojem očetu v delavnici, včasih uporabim zanimivo razbito steklo od strica, ki je čebelar, in razne odpadne materiale z deponije železa. Seveda je zanimivo tudi to, da kupim modne dodatke, ki niso nakit, in jih uporabim pri izdelavi," je še dodala Nana, ki z veseljem predela ali popravi nakit, ki je že 'iz mode' in mu tako omogoči, da ponovno služi svojemu namenu.

"Navdušujejo me povsem vsakdanje stvari in dogodki, ki jih nekateri ljudje spregledajo. Ti v meni vzbudijo zamisel, ki se že v sekundi razvije v idejo in kmalu v stvaritev. Kreativnost zame predstavlja moj mali svet, kjer se odklopim in popolnoma uživam. Hkrati je to moje delo in edini vir dohodka, zato je prav vsak začuden, da mi uspeva. In moj odgovor na to je vedno enak. Tisto, kar ti gre dobro od rok, kar delaš z največjim veseljem in ogromno mero ljubezni, se vedno obrestuje. Bistvo je, da verjameš vase in v svoje sposobnosti. In seveda, da si obkrožen z ljudmi, ki so enako motivirani in vidijo svetlo prihodnost," je še povedala in kot piko na i za konec dodala, da ostaja skromna punca z visokimi cilji v življenju.

Kje jo najdeš?

Najdeš jo na Facebookovi strani Moji mali čudeži.

nakit

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri