Nakupovanje pod krošnjami na prvo vročo soboto

Na prvo vročo soboto, po dolgi čemerni pomladi, ko je Ljubljana vrela od dogajanja, je ponovno oživel tudi park Tabor.

17. 6. 2013

Na promenadi, v prijetni senci dreves, je ponovno zrasla tržnica, ki je s svojo ponudbo obiskovalce ponesla nekaj desetletij v preteklost.

Na letošnji prvi Nostalgični soboti, ki jo družno pripravljata projekt Vintage Vikend in Zavod ProstoRož, se je predstavilo kar 14 zbirateljev vsega prežetega z zgodbami od nekoč. Svoje omare so odprli: Pri Klari v omari, KičJeRaj, MissVandelej, Divas Vintage, Ema Bavcon, Rojina S vintage, Vintage Galerija, Kostn, Oblačilnica Ljubljana, Moje Tvoje, Vintage sunglasses and frames, Gvant, Retro Ormarko in Vintage Vikend.

Poleg brskanja po babičinih skrinjah, so obiskovalci občudovali stara kolesa, ki jih je na ogled postavila ekipa Retro Rats. Vizažistka Verena je poskrbela za ličenje v vintage slogu, mojstrica frizur, Irina, pa je v improviziranem frizerskem salonu, oblikovala umetelne pričeske. Na vroč dan se je prilegla tudi osvežitev, za katero je poskrbela, letos šestdesetletna »babica«, Cockta.

Organizatorki, Nina Štajner in Tjaša Gračner, obljubljata, da bodo tudi letos ljubljanski nostalgiki prišli na svoj račun, in sicer, vsako prvo soboto v mesecu, vse do septembra. Konec meseca junija pa ponovno obiščeta Maribor:

»Lani nama je bilo ob obisku štajerske prestolnice tako prijetno, da sva sklenili ponoviti Vintage Kalejdoskop na dvorišču galerije Skrinja. Lani smo med dogodkom posneli tudi celo serijo fotografij, ki jih bomo letos tudi prvič pokazali javnosti. Iskreno povedano, tudi me dve jih še nisva videli in se že zelo veseliva razstave!« povesta.

Izvedeli smo tudi, da bo projekt v kratkem praznoval tudi četrti rojstni dan, ki ga bosta obeležili z zabavo v slogu Velikega Gatsbya na Dvoru Jezeršek.

»Več boste izvedeli kmalu!« s skrivnostni dekleti.

Besedilo: Tjaša Gračner, foto: Nina Štajner