Nakupovanje iz druge roke: Ker si veliko pametnejša od drugih!

Iz prve roke smo izvedeli, da se celo zvezdnice oblačijo z oblačili iz druge roke. Zato nikar ne skrbi, da nakupovanje iz druge roke pomeni, da si uboga reva. Si samo veliko pametnejša od drugih.

Pop up store: Nov koncept trgovine, ki se pojavi iz nič in izgine v nič (foto: Shutterstock, arhiv proizvajalcev) Shutterstock, arhiv proizvajalcev
27. 10. 2011

Little elephant

Maja Raspopovič, glava modne agencije Model Group, je prišla na genialno idejo – ni prva, ki je ugotovila, da otroci hitro rastejo, si je pa prva pri nas izmislila spletno trgovino nežno rabljenih otroških oblačil vrhunskih znamk, kot so Tuss, Lili & The Funky Boys, Chloe, Album di Famiglia, Victoria Christmas, Juicy Couture, Bellerose, Anne Valerie Hash, Burberry in drugih, ki so od omare tvojega malčka po novem oddaljena le za en klik.

Spletna trgo­vina Little Elephant je nas­tala iz njene osebne izkušnje – kot modna navdušenka in mati dveh otrok se je morala strinjati s prijateljicami, da na slovenskem trgu manjka trgovin, ki bi vrhunsko otroško modo ponujale po dostopnih cenah. Little Elephant je virtualni kotiček, kjer lahko tudi recikliraš in otroška oblačila prodaš naprej. Odlično!

Pop up store - Little elephant dobi Second Chance

Pop up store je nov koncept trgovine, ki se pojavi iz nič in izgine v nič, med eno in drugo fazo pa ti omogoči sanjsko izkušnjo nakupovanja. Gverilskega načina sta se poslužili Marina Bučar in Maja Raspopovič – na dogodku 2nd Chance in Little Elephant sta v hotelu Allegri razpostavili rabljena oblačila vrhunskih znamk, kot so Marc Jacobs, Burberry in Sonia Rykiel, ki so šle za med.

Naslednji dogodek boš ujela tako, da spremljaš obe strani, Majino že imaš, tu je pa še Marinina, najaviš pa se lahko tudi v njeni trgovinici na Cankarjevi 4 v Ljubljani.

Modno potovanje skozi čas

Bi rada kaj iz petdesetih, šestdesetih, sedemdesetih ali osemdesetih? Ni pro­blema, pa čeprav sta tvoja babica in mama pometali stran vse, kar bi ti danes srčno rada imela. Na tej spletni strani boš našla opise stilov iz omenjenih obdobij in oblačila – vse ne bo uporabno, bo pa zabavno in … kako praktično – označeno s stopnjo ohranjenosti. Časovni modni stroj deluje!

Vintage vikendi

Tjaša Gračner in Nina Štajner sta vintage navdušenki organizatorki vintage vikendov. Zadnji, ReTroFeja, je bil tako uspešen, da lahko kmalu pričakujemo novega. Vintage ponuja nekaj, kar imaš samo ti, torej prestiž, ki ga v množičnih trgovinah ne boš nikoli našla. Spremljaj dogodke na www.napovednik.com in ti ne bo ušel kakšen zelo poseben kos.

’Spleti’ si novo garderobo

Izkoristi svojo FB-stran za lastno dražbo rabljenih oblačil. Pofotkaš, opišeš in objaviš. Lahko si zamisliš tudi koncept blagovne menjave. Z menjavo ali prodajo starega boš utišala svoj apetit po novem (saj je tuje rabljeno zate novo in obratno) ter prihranila denar za zabavo. Kriza? Ni krize, so pa nove možnosti in priložnosti.

Tina Torelli, fotografije: Shutterstock, arhiv proizvajalcev