Najnovejši TREND: Letos bomo namesto SUKNJIČEV nosili TA kos (in paše na vse!)

Velika klasika je nazaj, in tukaj so pomladni stajlingi, ki jih boš želela nositi tudi sama. Uganeš, za kateri priljubljeni kos oblačila gre?

Najnovejši TREND: Letos bomo namesto SUKNJIČEV nosili TA kos (in paše na vse!) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2023

Jopica pomladi 2023, obvezen del garderobe, se vrača prenovljena, so odločene naše novinarske kolegice pri Elle.si!

Morda gre za vzpon sloga Dark Academia, ki ga je uvedla Jenna Ortega s svojo vlogo Wednesday Addams, ali za učinek Katie Holmes, ki ga je nosila odpetega, kar je omogočilo pogled na ujemajoči se modrček - komplet iz kašmirja znamke Khaite, ki je postavil enega njenih najbolj nepozabnih modnih trenutkov. 

Dejstvo je, da se jopica v tej sezoni vrača.

Čeprav ta osnovni kos garderobe nikoli ni zares zapustil modnih brvi - samo poglejte Molly Goddard ali Khaite - so se celo blagovne znamke, ki po svoji estetiki ne bi mogle biti dlje od #cottagecore, v svojih kolekcijah za pomlad in poletje 2023 osredotočile na jopico. Moda se vrača!

16Arlington pomlad in poletje 2023

Na primer znamka 16Arlington, znana po večernih oblekah s perjem, ki jih obožujejo zvezdnice in modna javnost, je v svoji pomladno-poletni liniji predstavila pudrasto modro jopico z izrezom, kombinirano z midi krilom z nizkim pasom in učinkom pitona.

Ali Fendi, referenčna točka za odvisnike od logotipov, ki je z rebrastim modelom, kombiniranim s tekočimi svilenimi cargo hlačami, v jopico vnesel privlačnost devetdesetih let. Ne moremo prezreti Pradine revije moških oblačil za jesen/zimo 2023, na kateri so se modeli po modni stezi sprehodili v odpetih jopicah, ki so razkrile njihove gole prsi.

Poleg ekstremnega videza na modni brvi je čudovita tudi zamisel o s čutnostjo prežeti jopici, pri kateri je na delih kože puščen odpet gumb (ali celo štirje).

Fendi pomlad in poletje 2023

Kako nositi jopico po mnenju oblikovalcev?

Ne obstaja en sam način nošenja jopice in letošnje sezone na modnih brveh ponujajo številne nove stilske predloge za prenovo tega klasičnega oblačila.

V nadaljevanju so novinarke na Elle.si izbrale še nekaj top videzov z modnih brvi, ki dekonstruirajo jopico:

Altuzzara pomlad in poletje 2023

Prada man jesen in zima 2023

Raf Simons pomlad in poletje 2023

Fotografije: Profimedia

Preberi več na Elle.si

Preberi še: Poglej ta hip PET najbolj modnih jaken, ki bodo to pomlad VLADALE (bodi prva!)

Priporočamo tudi: Pozabi na 'mom jeans', to so hlače iz 90., ki jih bomo nosile to pomlad in poletje (bodi PRVA!)