Nail art tekmovanje

V soboto, 19. maja 2007 se je v Zagrebu odvijalo Nail Art tekmovanje, katerega se je kot edina predstavnica Slovenije udeležila Melita Pepelnik, ki se ukvarja s podaljševanjem nohtov – osvojila je 1. mesto.

24. 5. 2007

Tekmovanja Nail art s skupno temo 'Cvetna Šola' se je udeležilo deset tekmovalk, umetnine pa so ocenjevali sodniki iz Hrvaške, Slovenije in Nizozemske.

Pomen celostne podobe

»Pri Nail Art tekmovanjih je zelo pomembna celostna podoba, to pomeni, da smo morale poskrbeti tudi za obleko in make up, ki se nanašata na temo. Veliko vlogo igrajo iznajdljivost, ustvarjalnost in domišljija. Po zgledu tekmovanj na Nizozemskem smo tudi v Zagrebu lahko imeli pripravljeno osnovo-podlago, na katero smo nato ustvarjali, ena roka je lahko bila dokončana, drugo pa je bilo potrebno dokončati v dveh urah in pol na samem tekmovanju,« je za Cosmopolitan povedala Melita Pepelnik, ki ima v Mariboru (na Usnjarski 7) svoj salon Melly.

Tekmovanja po svetu

»Enaka pravila so veljala tudi lanskega junija v Amsterdamu. Takrat je tam potekalo 1. evropsko-rusko EzFlow tekmovanje (do takrat le v Ameriki), kjer je bilo udeleženih 105 tekmovalcev iz vse Evrope. Tudi tam sem bila uspešna, saj sem v Nail Artu – fantazijski nohti – osvojila 5. mesto v master level in 16. mesto v Nail Designu – francoska manikura – prav tako v master level,« je še dodala umetnica.