Na obisku pri Lari Bohinc

Med potepanjem v Londonu sem se ustavila pri Lari Bohinc in si ogledala njeno zadnjo kolekcijo.

Na obisku pri Lari Bohinc (foto: Katja Jakopovič) Katja Jakopovič
23. 4. 2014

Majhna trgovinica najbolj uspešne slovenske oblikovalke se nahaja na zahodnem delu Londona, na ulici Sloan Street, ob boku mogočni veleblagovnici Harrods, v kateri lahko prav tako najdeš Larin nakit.

Ekskluzivno za Harrods je oblikovala kolekcijo nakita v kričeče rumeni barvi. Ob nepogrešljivem angleškem čaju sem o nakitu, novi kolekciji in modnih trendih v prijetnem črno-belem ambientu pokramljala z Larinima desnima rokama Lucy in Cecilio, Lara je bila namreč v tistem času na tednu mode v Parizu, kjer je že predstavljala svojo novo kolekcijo za jesen in zimo. Slednja je veliko bolj mladostniška in trendi, saj je nakit narejen iz pleksija. Filozofija znamke in kolekcij je sicer po njunih besedah usmerjena bolj v klasične kose in kreacije, a vedno preseneča s svežim, modernim pridihom.

Kolekcijo za letošnjo pomlad in poletje zaznamujejo živahne barve. Mojo pozornost je tako najbolj pritegnila linija Eclipse, ki je odeta v barvo fuksije in kraljevo modre, prav tako torbice in denarnice. Precej bolj minimalistična je linija Sakura iz 18 karatnega zlata in rubinov. Ena najbolj priljubljenih kolekcij Planetaria je bogatejša za okroglo tanko zapestnico in viseče uhane. Nakit odlično dopolnjujejo mehki, pisani šali, narejeni iz svile in kašmirja ter kaftani z značilnimi potiski znamke.

Lara Bohinc je slovenska modna oblikovalka, ki že vrsto let živi in ustvarja v Londonu.

Leta 1997 je ustanovila svojo znamko nakita, ki so se mu z leti pridružili še drugi modni dodatki, kot so torbice, denarnice, sončna očala in šali. Njeno zadnje področje ustvarjanja so preproge. Lara Bohinc ustvarja brezčasen, ženstven nakit, ki ga nosijo tudi holivudske zvezdnice, prepoznaven pa je predvsem po unikatnem, neštetokrat kopiranem, vzorcu.

Tekst in foto: Katja Jakopovič