Monokinke

V tem deževnem dnevu ti ne preostane drugega, kot da misliš na toplo sonce, osvežujoče morje in … različne modele kopalk! Hit letošnjega poletja so monokinke – jih že imaš?

10. 7. 2007

Mešanico med današnjimi dvodelnimi in enodelnimi kopalkami je že v 60-h letih ustvarila Rudi Gernreich in sprožila pravo revolucijo.

Original iz leta 1964

Originalne monokini kopalke so ženske prsi postavile na ogled javnosti, rezane so bile namreč neposredno pod prsmi, čez ramena pa sta se ovila le dva tanka trakca, ki sta držala spodnji del kopalnih hlačk z visoko rezanim pasom na telesu. Ravno ta drzni kroj kopalk je v začetku 60-h let vodil v seksualno revolucijo, kopalke so namreč poudarjale in označevale žensko svobodo oblačenja!

Pokupljene, a skrite

Čeprav so tistega poletja prodali ogromno število monokink, jih je bilo le malo na ogled na javnih plažah. Pogumne ženske so jih namreč še vedno s kančkom sramežljivosti nosile v bolj osamljenih morskih kotičkih.

Hit poletja – za senco

Čeprav so bile monokinke nekaj časa pozabljene, so jih oblikovalci pred nekaj sezonami potegnili na plano in šele letos so postale pravi hit. Privoščijo si jih namreč vse tiste, ki se ne nastavljajo soncu cele dneve, pač pa v njih uživajo v senci.

Moderni kroji

Moderne monokinke za razliko od originala zakrivajo prsi, zanje je namreč značilno predvsem to, da so sestavljene iz enega dela. Zgornji del je povezan s kopalnimi hlačkami s pomočjo trakov, sponk ali večjega pasu tkanine … Nekaj zanimivih modelov si lahko ogledaš na spletnih straneh In Style Swimwear in Yum Drop.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri