Moja mala moda: Trendni V & O

Modne žulje odpravi z naslednjimi priročnimi nasveti.

Če si ročno spretna, si kaj takega lahko izdelaš tudi sama. (foto: cosmopolitan julij 2011) cosmopolitan julij 2011
27. 7. 2011

V: Kakšen nakit naj nosim h kopalkam?

O: Najbrž te skrbi, da se ne bi preveč ‘okičila’? Poskusi torej s pisanimi in lahkotnimi ogrlicami, zapestnicami ali uhani (vendar le nekaj od tega), ki vsebujejo z morjem in eksotiko povezane elemente: korale, školjke, perje, tropsko sadje …

V: Poleti ne morem nositi uhanov, ker me močno srbijo luknjice. Nasvet?

O: Očitno si alergična na sestavine, ki jih vsebujejo sponke uhanov, zato te luknjice že po nekaj urah nošenja uhanov srbijo, postanejo rdeče ali pa ti celo zatečejo. Reakcija je poleti zaradi vročine, vode in potu lahko hujša, zato ti svetujemo, da pred dopustom narediš ‘remont’ svojega sicer ljubega nakita: sponke uhanov zamenjaj za takšne, ki ne vsebujejo niklja. Mi smo našli odlične iz kirurškega jekla.

V: Kako zavezati sarong to poletje?

O: Poskusi nekaj tehnik:

  • (1) Zgornjo četrtino saronga zapogni navznoter. Ruto zavij okoli hrbta in čez prsi. Konca na strani (nad prsmi) zatakni, da učvrstiš nastalo ‘obleko’.
  • (2) Če je zelo širok, ga po dolžini razpolovi in tako dvoplastnega zavij okrog bokov. Kota na bokih učvrsti; zavozlaj ali spni ju z broško tako, da ti bo sarong razkrival eno nogo.
  • (3) Sarong zavij okrog hrbta, zgornja kota prekrižaj nad prsmi, nato pa ju zaveži zadaj na vratu.

Pripomočki za udobno poletje

  • blazinice proti potenju, da pod pazduhami ne bo mokrih luž
  • blazinice iz gela za v čevlje z visokimi petami: ublažijo bolečino in preprečijo drsenje bose noge v salonarju ali coklih
  • pršilo za ohladitev nog: osvežijo in odišavijo utrujene noge

Modna sled: Barve za tekstil

Trendom lahko slediš tudi s starimi oblačili – klasične kroje, dolgočasne barve ali nezanimive kose predelaj z novimi odtenki. Na uredništvu smo navdušene nad čarobnimi ‘praški’ za barvanje tekstila v pralnem stroju Marabu Fashion Color, ki so preprosti za uporabo, tekstil obarvajo res enakomerno, v bobnu pa ne pustijo nobene sledi. To je modna prenova tega poletja!

Drgni jih s pravo

Brisača, majica ali celo papirnat robček so ‘smrt’ za UV-filter na tvojih očalih, saj bombažna in papirnata vlakna vsebujejo sicer majhne, a vseeno grobe delce, ki povzročijo mikro odrgnine. Edina prava za čiščenje je torej mikro krpica.