Modni utrinki z gala dogodka leta - Oskarji!

To noč, z nedelje na ponedeljek, so mnogi prebedeli pred televizorjem in spremljali podelitev Oskarjev. 

25. 2. 2013

Foto: Matt Brown, Bryan Crowe, Matt Petit, Sara Wood / ©A.M.P.A.S

In ker seveda ni zanimivo zgolj to, kdo vse je žlahtni kipec prejel in kdo je šel domov z dolgim nosom, temveč so še kako komentirane in analizirane zvezdniške oprave in stili na rdeči preprogi, te vabimo k ogledu bogatih fotogalerij, ki jih objavljajo na sestrskem portalu Elle.si.

Več o rdeči preprogi na Oskarjih boš našla na povezavah:

... na lestvico najbolje oblečenih zvezdnic pa bo potrebno še malce počakati, najverjetneje jo bodo objavili v zgodnjih popoldanskih urah.

Modna poročila z Oskarjev lahko spremljaš na Elle.si.

Slavil tudi za film Misija Argo

Iz Blitz Film & Video Distribution d.o.o. so nam poslali še tole vzneseno sporočilo:

Z veseljem in ponosom sporočamo, da je na včerajšnji podelitvi oskarjev slavil naš film Misija Argo, ki je prejel oskarja za najboljši film, filmsko montažo in najboljši prirejeni scenarij.

Med ostalimi nagrajenci večera so bili od naših filmov nagrajeni tudi Ang Lee (Pijevo življenje) za najboljšega režiserja, Daniel Day-Lewis (Lincoln) za najboljšega igralca in Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook/Za dežjem posije sonce) za najboljšo igralko, ki v slovenske kinematografe prihaja 14. marca.

Film Pijevo življenje je prejel tudi oskarja za najboljšega direktorja fotografije (Claudio Miranda), za najboljše vizualne učinke (Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer in Donald R. Elliott) in najboljšo izvirno glasbeno podlago (Mychael Danna).

Lincoln je slavil tudi za najboljšo scenografijo (Rick Carter, Jim Erickson).

Oskar za najboljšo montažo zvoka je prejel film 00:30 tajna operacija (Paul N.J. Ottosson).