Modni ponedeljek na Fashion Weeku Aquafresh

Kino Šiška te dni gosti težko pričakovani Fashion Week Aquafresh. Že šesti slovenski teden mode je na otvoritveni ponedeljek tja privabil številne modne navdušence, modne urednike, blogerje, novinarje, pa tudi zgolj kakšnega modnega firbca.

15. 4. 2014

In imeli so kaj videti ;)

Zainteresirano javnost je skušala senzitivizirati za modo že prodajna razstava Fashion Week Boutiqua, na kateri se s svojimi izdelki predstavljajo mladi slovenski ustvarjalci. Prodajna razstava je prosto odprta, zato si seveda vabljena v Kino Šiška tudi, če se ti morda ni uspelo dokopati do kakšne izmed vstopnic za napovedane modne revije v popoldanskih in večernih urah. Časa imaš le še do 16 aprila, najbolje po 17. pa vse do 23. ure, da si za svojega vzameš kakšnega od čudovitih kosov, ki jih predstavlja naslednjih 19 oblikovalcev: Črna z-račka, Elegatni Plisse, Ema Bavcon redesign, Evita, Glow, Gipsy and clown, Katja Koselj, Lara Bernot, Lesema, Lussli, Margaret88, Neli Štrukelj, Ni Design, Rašica, Tarnuljčica, TMpriboljški, Urška Habjan, Vandalimorale in O'grlice.

Najprej so bili na vrsti študentje

NTF študenti modna revijaModne brvi v Kinu Šiška so kot prvi preizkusili študentje 1. in 2. letnika oblikovanja tekstilij in oblačil v Ljubljani, ki so pod mentorstvom Nataše Peršuh in Almire Sadar občinstvo presenetili z inovativnimi idejami in drznim ustvarjalnim navdihom. Več o tem, kako zelo so nekateri izstopali s svojimi kreacijami, pa si preberi in oglej na spletni povezavi s ponedeljkove modne revije študentov.

In ker smo prepričani, da si le težko predstavljaš, kako velik, organizirano kaotičen in zanimiv svet se razkrije v zakulisju dogodka, kakršen je slovenski teden mode, lahko pofirbcaš dogajanje, do katerega nima dostopa kar vsak, na fotografijah izza kulis dogodka.

Vrhunci večerne modne revije

Na drugi modni reviji danega dne so se v okviru slovenskega tedna mode v večernih urah nato predstavili tudi priznani slovenski oblikovalci Garevski, Urša Drofenik, Dajana Ljubičić,  Young@Squat ter gostja iz Srbije Ivana Pilja. Vabimo te, da si fotogalerije predstavljenih kolekcij ogledaš na naslednjih spletnih povezavah:

Naj te za konec poročila s prvega modnega dne še spomnimo, da si lahko torkove modne revije ogledaš skoraj tako, kot bi bila tam dejansko prisotna. Kamere na mestu samem bodo sliko z modnih brvi v Kinu Šiška spreminjale v gibljive slike neposrednega prenosa na FWTV.