Modni bombonček: Lea Sirk

Primorska pevka Lea Sirk, članica odmevnega glasbenega televizijskega zborčka Marijeve oddaje Moja Slovenija ob vseh materinskih obveznostih do punčke Ael že leta redno pazi na svojo podobo.

5. 12. 2013

Izvedeli smo, da se je simpatična Lea odločila popolnoma posvetiti petju, tako ves preostali paket najraje prepusti v roke svojemu fantu, glasbenemu producentu Gabru Radojeviču in svoji osebni slovensko zelo priznani stilistki Maji Lazar.

Zanimalo nas je, kako poteka sodelovanje med dvema ženskama, saj vemo, da Lea slovi kot stroga ženska, ki natančno ve, kaj hoče ter kako mora biti videti, da je njena medijska podoba vedno polna svežine in modne energije.

"Na modni svet gledam zelo preprosto. Všeč so mi ljudje s svojim stilom, ne glede na to, ali mi je všeč ali ne. Pomembno mi je, da človek nekaj izraža. Ni nujno, da z obleko, lahko tudi s svojim pogledom na svet in energijo. Včasih v modnih oblačilih ne najdem posebnosti, s časom pa ugotovim, da so morda izražala stanje in situacijo v družbi. V bistvu je to, kaj kos obleke želi sporočiti, prava uganka," nam razkrije svoj modni pogled in nadaljuje:

"Zelo malo časa preživim v nakupovalnih centrih, ker je to zame izguba časa. Pravijo sicer, da imam občutek za modo oz. to, kar naj bi se zložilo skupaj, a se tega zagotovo nisem naučila. To je očitno prirojeno. Če pa si le karkoli kupim, je to lak za nohte. Všeč so mi odštekane barve v kombinaciji s še bolj odštekanimi. Smeh. Sicer pa za svoj popolni medijski videz poskrbi Maja Lazar.

Najbolj na svetu sem hvaležna, da sem se nekoč obrnila nanjo. Od takrat je ne bi zamenjala za nič. Dobro ve, v čem se počutim dobro. To je zame najbolj pomembno. Maja se dobro zaveda, da moje delo ni 'sprehod po pisti in nazaj', ampak petje. Na odru se moram dobro počutiti in uživati. Ko sem odštekano oblečena, se počutim še bolj močno in prezentno," doda.

Stilska ocena

Kot zanimivost za konec smo za iskren odgovor o sodelovanju s pevko povprašali tudi njeno osebno stilistko Majo, ki nam je razkrila, kako izbira modne kose, ki se vedno s svežino podajo v celoten medijski paket pevke.

"Sodelovati z Leo je sproščeno, veselo, igrivo, kot je Lea sama. (smeh) Še skoraj vsak styling sva delali zadnjo minuto, če se nama je kdaj zgodilo, da sva imeli čas dan prej, sva se kar čudili, da nekaj ravno ne štima. (smeh) Pred nastopi mi Lea sporoči svoje želje oz. barve, ki jih potrebuje, nato grem v iskanje. Postavna Lea ima rada visoke čevlje in poseben nakit, zato se še posebno potrudim in iščem vedno nekaj drugačnega. Sodelujeva že precej časa, zato jo dobro poznam. Ko grem kdaj v tujino po nakupih, se v vrečki vedno znajde kakšen kos nakita oz. dobro premišljen nakup oz. oblekica za Leo. (smeh) Najin odnos je iskren, čist, zato je modno sodelovanje tudi tako uspešno."