Modni foto kolaž z druge revije modnega tedna

Modno osveščenim dobro znana oblikovalska imena so na večerni modni reviji postregla z nadvse pestro paleto kreacij.

Modni foto kolaž z druge revije modnega tedna (foto: PETER VUKOVIC) PETER VUKOVIC
3. 4. 2012

Predstavile so se štiri modne oblikovalke in en oblikovalec; vsak s svojo vizijo o novih trendih za prihajajočo jesen in zimo.

Urša Drofenik je svojo linijo oblačil poimenovala kot vesoljsko galaksijo, neskončnih oblik, barv in svetlobe. Njena kolekcija je romantična in ženstvena.

Nasprotno, je Simona Lampe predstavila oblačila, za katera je navdih našla v moški garderobi. Njene kombinacije za poslovne ideje so nastale tudi iz recikliranja starih moških kosov.

Maja Štamol je na modno pisto poslala manekenke, oblečene v črno in zlato barvo, barvo fuksije in pudra; njena kolekcija je primerna za sodobno žensko, ki bi se v njenih oblačilih lahko sprehajala ne le po Ljubljani, pač pa po ulicah vseh svetovnih modnih prestolnic.

Vladimira Kralj je kolekciji dodala 'vintage' kose, od brošk, perlic in drugih drobnih dodatkov, ki pripomorejo k unikatnosti.

Miro Mišljen pa je po pričakovanjih šokiral. Njegovo vrnitev iz Beograda v Slovenijo so modni poznavalci pozdravili. Navdih za oblačila naj bi  oblikovalec našel kar v Tolstojevi junakinji, sodobni Ani Karenini.

Nekaj fotografij prilagamo zgolj za zbujanje skomin, ves foto in video material z dotične modne revije pa boš našla na povezavi Video in foto s prve torkove modne revije Philips Fashion Week.