'Maksi dekle v mini obleki' (modna kolumna Nataše Mernik za XXL punce)

En recept je, da se boš v mini obleki dobro počutila, in to je ...

'Maksi dekle v mini obleki' (modna kolumna Nataše Mernik za XXL punce) (foto: Nike Koležnik) Nike Koležnik
23. 9. 2020

Na žalost nisem več v tistem obdobju življenja, ko bi lahko imela prosta dva poletna meseca in naokrog skakljala le v kopalkah ali preveliki majici, bom pa zato dneve v pisarni izkoristila za nošenje vseh svojih oblek in oblekic, ki sicer redko pridejo na vrsto. Nekatere imajo celo še etiketo, ups! Zadala sem si izziv, da to poletje poskusim različne kroje, tudi tiste, ki se sicer ne znajdejo v moji omari, in tiste, ki naj jih ‘plus’ ženske ne bi nosile.

Kolikokrat si že slišala, da so mini krila in obleke primerne zgolj za ... no, mini konfekcijske številke?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nova @cosmopolitansi XXL kolumna je tuuukaj 🤩 poišči novo številko Cosmota v najbližji trafiki ali na Magzterju. 💓Foto: @nikekoleznik #cosmopolitansi #xxlkolumna #natasamernik

A post shared by Nataša Mernik (@natashamernik) on

Ne maram dajati nasvetov, kaj je prav in kaj narobe ter kateri tip obleke pristoji kateri postavi. Verjamem namreč v to, da oseba nosi obleko, in ne obratno, zato je predvsem pomembno to, kako se v (morda najkrajši) oblekici počutiš ti!

Sama sem se to poletje zaljubila v mini obleke A-kroja, ki sem se jim prej izogibala v veliiikem loku, danes pa jih opremim z najljubšim pasom in tako svojemu telesu povrnem silhueto. Ali pa tudi ne. Včasih paše, da se lahko v širokem kroju zavrtim kot dekletce.

👉 Sledi Nataši tudi na Instagramu!

Draga Cosmo bralka, ne boj se niti oprijetih oblek, ki bodo poudarile tvojo figuro. Zelo zaželen kroj (ja, tudi v moji omari!) so ta hip ‘nabrane’ obleke (ang: ruched dresses), ki so običajno nabrane po sredini zadnjega dela – ta model obleke je pri ženskah vseh velikosti priljubljen predvsem zato, ker način sešitja poskrbi za optično zožitev, če si tega seveda želiš, hkrati pa poudari tvoje obline.

Če si se do sedaj poleti skrivala za dolgimi krili ali nosila le hlače, s tem seveda ni popolnoma nič narobe, te pa vabim k mojemu izzivu, da letos smukneš v vsaj eno kratko obleko in svetu pokažeš svoje zapeljive noge, ozek pas ali širok nasmeh, ko končno najdeš popolno obleko zase!

Se sprašuješ, kako rešim situacijo drgnjenja stegen v oblekah?

Verjemi, preizkusila sem že vse. Od otroškega pudra do deodoranta, popolno rešitev pa sem našla v tankih kolesarskih hlačah, ki so neopazne in udobne, brez trenja med stegni.

Članek je bil objavljen v poletni izdaji revije Cosmopolitan Slovenija.

Besedilo: Nataša Mernik,

Fotografije: Nike Koležnik