Magičen nakit izpod prstov kiparke Dalije Sega

Akademska kiparka in oblikovalka sodobnega nakita Dalija Sega je v sredo 17.9. popoldne v Hiši Slamič v Ljubljani v "kavarniško-umetniškem" klepetu s priznano modno oblikovalko Matejo Benedetti predstavila svojo ustvarjalno pot.

24. 9. 2014

Na edinstvenem dogodku "A Thousand Kisses Deep" so njene unikatne kose nosile tudi posebne gostje, ki so pogovor popestrile z glasbo: pevki Tina Marinšek in Jadranka Juras ter članice godalnega kvarteta Jelena Šarc, Ajda Kralj, Marjetka Šuler in Petra Gačnik Greblo.

Dalija Sega je del svojega nakita razstavila tudi v vitrinah, kosom pa dodala besedila ali koščke poezije. »S tem gledalca nežno popeljem vsaj za trenutek v svoj svet, kjer bo morda zagledal magijo v vsem«, pravi. Na dogodku pa je pokazala tudi popolnoma novo mini kolekcijo štirih ogrlic z naslovom »I'm gonna take that fear and wear it like a crown«. Kolekcija je ustvarjena iz stoodstotne svile in srebra, pripoveduje pa zgodbo o življenju, strahovih in potovanju vase. Na prvi ogrlici so vrata polna zgodb in ključavnica, ki teh vrat ne odpira, če pa si dovolimo, upamo pogledati skozi ključavnico, zagledamo na stotine neznanih svetov. Druga govori o ženski in moškem, tragediji in komediji, komunikaciji in odnosu, ter vezmi med njimi. V centru, v krogu, pa imamo možnost tišine. Ogrlica s popisanim, raztrganim in sešitim srcem, ki ima na eni strani žiletko in iglo, govori o ljubezni in pogumu, o večnem preigravanju rezila in šivanke, bolečine in celjenja. »Rumena ogrlica, pa je nosilka naslova kolekcije in govori o mojem jazu, ki se je okronal s svojimi strahovi in jih nosi kot amulete moči, « je za konec dodala oblikovalka.

Več o Daliji Sega najdeš na: www.dalijasega.com ali na Facebook strani: Dalija Sega - oblikovalka nakita - jewelry designer