FOTO: Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v sliki in besedi

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je proslavil modo, dizajn in lepoto ter bil deležen velikega  zanimanja. 

Dogajanje tedna mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je tokrat gostil Cankarjev dom, ki so se ga udeležili številni znani obrazi. (foto: Jani Ugrin in Iztok Kurnik) Jani Ugrin in Iztok Kurnik
2. 11. 2015

Ustvarjalci MBFWLJ so pritegnili veliko število ljubiteljev mode, razvajali s senzoričnimi občutki in pokazali dobršno mero kreativnega razmišljanja. V štirih dneh modnih revij, predavanj, okroglih miz, družabnih dogodkov so se (s)pletle vezi med dizajnom, produkcijo in trženjem izbranih modnih ustvarjalcev. Osrednje prizorišče dogajanja, Cankarjev dom, je ponudilo dobro priložnost za prikaz kolekcij pomlad / poletje 2016 v obliki multimedijske modne inštalacije ter klasičnih modnih revij.

Zgodba se bo nadaljevala prihodnjo pomlad

Poudarek umetniške note je nosila podelitev prestižne nagrade Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so jo pospremile projekcije treh Fashionwood filmov. Mednarodni odtis prvega tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke je zaokrožil novinarski obisk modne urednice revije Schön! Magazine. Po krstni uprizoritvi praznika mode ustvarjalna ekipa napoveduje nadaljevanje zgodbe prihodnjo pomlad.

Podelili tudi Mercedes-Benz Fashion Award

Štiričlanska strokovna žirija pod mentorstvom Nataše Peršuh, oblikovalke in izredne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti, je podelila modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Prva prejemnica nagrade, ki jo podeljujejo na vseh MBFW dogodkih, je postala Sara Valenci. Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji žirije. To sta si prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.

V štirih dneh modnih revij so se na MBFWLJ zvrstila številna znana oblikovalska imena, kot so Akultura, Anja Dragan, Petja Zorec, Madame Demode, Mêhle. Nataša Hrupič, Dioralop, Verena Schepperheyn, Dajana Ljubičić, Movrin. Utrinke njihovih kolekcij si oglej v fotogalerij.